sport
0

Pred meč za prvaka: Miroslav Cingel na vaganju provocirao Darija Kadića

Piše: Edin Isanović
Bh. borac Dario Kadić večeras će u slovačkoj Žilini biti pred velikim ispitom u meču karijere. Na suprotnoj strani bit će domaći borac Miroslav Cingela.

Oni će se boriti za WKF prvaka Evrope po K-1 pravilima do 84 kg. Kadić se u proteklom period intenzivno pripremao za okršaj od pet rundi i sa mnogo samopouzdanja očekuje ovaj dvoboj.

U petak je održano vaganje za "Diamonds Explosion 2". Da ne bi bilo dosadno pobrinuo se Slovak Miroslav Cingel koji je u više navrata provocirao Darija Kadića. Glavna borba večeri mogla bi biti izuzetno kvalitetna, posebno nakon incidenta na vaganju.

Kako saznajemo, Cingel je toku vaganja više puta naglašavao kako Dario nema šta da traži, te se ljutito unio u lice Kadića. Bh. borac je naglasio kako će na sve provokacije odgovor dati u ringu.

“Pokušao je da isprovocira mene i moj tim. No, ja sam profesionalac. Cingel će odgovor dobiti u ringu”, rekao je borac sarajevskog “Scorpiona” Dario Kadić.

Osim Kadića na "Diamonds Explosion 2" nastupit će i Hamza Selimović i Ivan Šakić. Selimović će se boriti protiv Tomaša Šenkyra u borbi do 84 kg, dok će borac iz prijedoskog "Winnera" rukavice ukrstiti sa Milonm Palošem u borbi do 71 kg.