sport
0

Dario Kadić borit će se u Slovačkoj protiv Miroslava Cingela

Piše: Edin Isanović
Kadić i Sipović
Kadić i Sipović
Svjetski šampion u WKU asocijaciji Dario Kadić naći će se na velikom iskušenju 28. septembra u Slovačkoj kada će se boriti za pojas u WKF asocijaciji protiv domaćeg borca Miroslava Cingela.

Manifestacija pod nazivom "Diamonds Explosion 2" izaziva veliko interesovanje, a borbe će biti po K1 pravilima do 84 kg.

Inače, Cingel je veoma kvalitetan borac sa dobrim udarcima koljenom i odličnom ručnom tehnikom. Krajem prošle godine savladao je Almedina Hasanagića i osvojio WKF pojas prvaka Evrope.

Priliku da osveti Hasanagića imat će Kadić, član sarajevskog "Scorpiona". Njegov trener Haris Sipović naglašava da će se Dario maksimalno pripremiti za ovaj meč.

"Radujem se pozivu našeg menadžera Nijaza Mujića jer ćemo u Slovačkoj imati priliku da predstavimo Bosnu i Hercegovinu. Svjesni smo da nam neće biti lako osvojiti pojas jer je Cingel u posljednje vrijeme dosta napredovao. Znamo da će uz pomoć domaće publike dati sve od sebe da titula ostane u njegovom vlasništvu", rekao je popularni Sipa koji podvlači kako su pripreme već počele i da očekuje da će do pomenutog okršaja Kadić biti u top formi.