sport
285

Pramenković uoči SP u Dublinu: Konkurencija će biti jaka, ali očekujem medalju

Piše: D. B.
Mirza Pramenković (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Mirza Pramenković (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Bh. kickbokser Mirza Pramenković jedini je predstavnik BiH koji će se takmičiti na Svjetskom prvenstvu u kickboksu, koje će se održati u augustu u Dublinu i Irskoj. Mladi i perspektivni sportista je u obraćanju medijima uoči odlaska na završni dio priprema otkrio svoja očekivanja od novog velikog izazova.

"Trenutno sam u fazi najtežih priprema, a to su sparinzi. Kondicione pripreme su završene, kao i neki mečevi uoči sparinga. Sada slijede putovanja u druge klubove u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori i Njemačkoj, gdje ću raditi sparinge", izjavio je Pramenković.

Očekivanja od nastupa na SP su velika.

"Osvajao sam samo zlatne medalje na takmičenjima na kojima sam dosad bio, ali je Svjetsko prvenstvo jedna nova dimenzija, poseban izazov u mojoj karijeru. Očekujem medalju, ali se ništa ne može obećati. Ono što mogu obećati je da ću dati i više od svojih mogućnosti", rekao je bh. kickbokser.

Mirza Pramenković
Mirza Pramenković

U Dublinu ga očekuje težak zadatak.

"U teškoj kategoriji su i protivnici teži, udarci su snažniji, a mogućnosti za nokaut i povrede veće. Konkurencija će biti mnogobrojna i jaka, svi dolaze maksimalno spremni i žele medalju", kazao je Pramenković.

Iako se kickboksom počeo baviti prije godinu i po dana, njegov razvoj je brz, a uspjesi značajni.

"Kickboksom se bavim godinu i po dana, a moj brz uspjeh je rezultat fokusiranja na trening. Podrška medija i navijača mi mnogo znači, to nije pritisak, nego pokazatelj da se moj rad prati i isplati", istakao je mladi sportista.

Kerim Vranešić
Kerim Vranešić

Njegov trener Kerim Vranešić je zadovoljan dosadašnjim priprema te očekuje da se Mirza iz Dublina vrati s medaljom.

"Dosadašnje pripreme su prošle dobro, najbitnije je da nema povreda. Sad smo u najtežoj fazi priprema, dva do tri treninga dnevno najmanje. Pravimo taktiku, spremamo se za Irsku, sve ide prema planu. Nadam se da Mirza može do medalje", izjavio je Vranešić.