|

Poznata imena skakača koje ćemo gledati na Red Bull Cliff Divingu u Mostaru

Poznata imena skakača koje ćemo gledati na Red Bull Cliff Divingu u Mostaru
37
E. B.
20.3.2020. u 10:39
14
komentara
37

dijeljenja
Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo u septembru šesti put dolazi u našu zemlju, a na Starom mostu će nastupiti po 14 najboljih svjetskih skakača i skakačica.
Poznata je i stalna skakačka postava za sezonu 2020, odnosno po osam imena u obje konkurencije koja su osigurala učešće na svim ovogodišnjim stanicama, pa tako i na novom sportskom spektaklu u gradu na Neretvi.

Dvanaesta Red Bull Cliff Diving sezona imat će osam stanica širom svijeta. Sedma, pretposljednja stanica je planirana za septembar u Mostaru, a nadati je se da će do tada i vanredne mjere biti prošlost i da će mostarska publika šestu godinu uzastopno moći nesmetano uživati u čarolijama svjetske cliff diving elite. U ovom uzbudljivom i atraktivnom sportu muškarci skaču sa 27, a žene sa 21 metra visine, izvodeći u zraku akrobacije koje oduzimaju dah.

Red Bull Cliff Diving u grad na Neretvi redovito donese ne samo prvorazredni sportski spektakl, već u danima (i večerima) takmičenja ožive i ulice Starog grada uz bogat program Old Town Street Festa. Na nekoliko festivalskih bina, popularni izvođači iz BiH i regije za Mostarce i njihove goste priređuju sjajnu atmosferu na brojnim koncertima i partyjima.

Ove godine stalna takmičarska postava prvenstva broji po osam skakača i skakačica koji će nastupiti na svim stanicama, a uz njih će na svakoj od stanica biti još po šest skakača i skakačica s pozivnicama.

Članovi i članice stalne skakačke postave, koje ćemo sigurno gledati na Starom mostu, su: Alessandro De Rose, Andy Jones, Constantin Popovici, David Colturi, Gary Hunt, Jonathan Paredes, Michal Navratil i Steven LoBue u muškoj, te Eleanor Smart, Iris Schmidbauer, Jacqueline Valente, Jessica Macaulay, Lysanne Richard, Maria Paula Quintero, Rhiannan Iffland i Yana Nestsiarava u ženskoj kategoriji.

Svi su oni prethodnih godina već nastupali u Mostaru, tako da su im dobro poznati izazovi Starog mosta i brze Neretve, ali i zadovoljstvo skakanja uz zdušnu podršku vatrene mostarske publike.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...