RB Cliff Diving
453

Povrijeđeni meksički skakač Sergio Guzman nakon oporavka u mostarskoj bolnici otputovao kući

Piše: R. D.
Foto: Twitter/Red Bull CliffDiving
Foto: Twitter/Red Bull CliffDiving
Meksički skakač u vodu Sergio Guzman koji je povredom pri skoku zabrinuo 17 hiljada gedatelja ispod Starog mosta, tokom subotnje finalne serije Red Bull Cliff Divinga u Mostaru, osjeća se bolje te je danas otputovao kući.

Guzman je pri skoku zadobio povredu vrata, a prema riječima očevidaca nakratko je izgubio svjest, ali je brzom reakcijom Interventne spasilačke službe Mostar spašen te prevezen u mostarsku bolnicu.

"Skakač je nezgodno upao u vodu te mu je pri udaru o površinu izbijen dah i izgubio je svijest, nakon čega je samo nastavio tonuti bez da se ukaže na površini. Izuzetna reakcija ronilaca na dah koji su unesrećenog pronašli na pet metara dubine, pri samom dnu, u nesvjesnom stanju krećući se nizvodno s tokom je od vremena upada u vodu do pronalaska i dizanja na površinu trajala osam sekundi“, saopćili su kasnije iz ISS Mostar.

Guzman je do jučer zadržan u mostarskoj bolnici, a povreda vrata nije bila toliko ozbiljna kako se pretpostavljalo. Kako saznajemo poslije izlaska iz bolnice otputovao je za Sarajevo, odakle je danas po riječima organizatora odletio za Meksiko.