sport
57

Poturak poručio Coulibalyju: Prebit ću te, a onda idi kući

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U Gradskoj areni u Zenici danas je održana konferencija za novinare povodom No Limit 7 borilačke večeri gdje će BH Machine Dževad Poturak snage odmjeriti sa svjetskim K1 šampionom u WAKO pro verziji Aberahmanom Coulabalyjem.

Poturak je istakao da su posljednje pripreme pred meč završene te da očekuje dobru borbu i ispunjenu zeničku arenu.

"Ova borba ima jednu težinu jer se vodi za pojas svjetskog prvaka kojeg će on nositi još do sutra navečer. Ovaj No Limit je sada već uspješan projekat i priveden je kraju. Uspio sam da okupim najbolje borce, tako da su ovo najbolji među najboljima. Ovo je jedno međunarodno takmičenje i mogu da kažem da sam sretan što će te večeri naše boje braniti i moj brat Dženan i drugi borci koje ćemo gledati i uživati", kazao je Poturak.

Poturak je dodao da je u proteklom periodu dok je trajao Ramazan uspio da smrša 11 kilograma, ali da je zadržao snagu i kondiciju za ovaj veliki meč.

"Ja sam maksimalno spreman za ovaj meč, očeličio sam svoj duh i skinuo 11 kilograma. Uspio sam zadržati snagu i kondiciju za ovaj mač tako da očekujem jaku i tvrdu borbu. Mislim da on nije došao da se preda, ali sutra ću ga prebiti i neka ide kući", dodao je Poturak.

Francuz Coulibaly je u svome kratkom obraćanju na konferenciji za novinare pozdravio Bosnu i Hercegovinu, te kazao:

"Hvala vam što ste me pozvali i dali priliku da budem ovdje i da imam priliku da branim svoju titulu. Spreman sam za ovaj meč, pogledao sam borbe Poturka i mogu reći da je on jako izdržljiv borac. Ja sam došao spreman i učinit ću sve da titula ostane u Francuskoj", rekao je Coulibaly.

U uvodnim borbama večeri nastupit će i bosanskohercegovački borci Elmir Mehić, Dario Kadić, Adis Dadović, Muamer Jugović, Mesud Selimović i Dženan Poturak, koji će snage odmjeriti sa borcima iz regije.

Mesud Selimović je kazao da je spreman za svoju borbu, te da se uprkos brzom gubljenju kilaže osjeća dobro i spremno za meč, za koji se nada da će biti najbolji sutra navečer.

"Ne sumnjam da će meč večeri biti i poslastica. Dat ću sve od sebe da pobijedim i siguran sam kao i drugi borci da ću napraviti spektakl i da će to biti jedna noć za pamćenje", kazao je Selimović, a istog mišljenja je i Zeničanin Adis Dadović.

Dževad Poturak je za kraj rekao da ovo nije samo njegova borba nego borba Zenice i Bosne i Hercegovine, te je pozvao sve ljubitelje ovog sporta da u što većem broju ispune Gradsku arenu u Zenici.

No Limit 7 večer počinje sutra sa početkom od 20 sati u Gradskoj areni u Zenici.