sport
4

Poturak se pred zeničkom publikom bori za naslov svjetskog šampiona

FENA
Dževad Poturak (Foto: Klix.ba)
Dževad Poturak (Foto: Klix.ba)
Zenica će u petak, 15. augusta biti domaćin borilačkog spektakla u kojem će najbolji bh. K1 borac Dževad Poturak pokušati osvojiti titulu svjetskog prvaka u WAKO verziji, koju trenutno drži francuski borac Abderahman Coulibalye.

Pored ove borbe u Gradskoj Areni u Zenici, u noći pod nazivom "No Limit 7“, nastupiti će još nekoliko bh. boraca koji će za protivnike imati borce iz Hrvatske, Srbije i Rumunije.

Pred ovaj meč u timu Dževada Poturka ističu da su pripreme završene i da je on spreman za meč, a ostalo je da se samo finaliziraju tehnički detalji.

"Uradili smo pravi posao, digao sam formu na nivo kakva je bila dok sam boravio u Japanu i evo me opet u prilici da za Bosnu i Hercegovinu donesem najveći trofej", kaže Poturak.

On je naglasio da je bilo određenih promjena u stručnom štabu, te da maksimalno spremno i opušteno dočekuje aktuelnog prvaka. Njegov protivnik Francuz Abderahman Coulibalye je izuzetan borac, koji je nosilac pojasa svjetskog šampiona.

"On je aktuelni prvak svijeta, borac koji je posljednjih godina napravio niz dobrih rezultata, a ono što je meni važno jeste da je on prvak i ja ću učiniti sve da mu preotmem pojas namijenjen svjetskom šamionu", ističe Dževad Poturak.

Osvajanje titule svjetskog prvaka bio bi veliki uspjeh za našeg borca, koji se nada da će taj rezultat postići uz prepunu zeničku Arenu i veliku podršku navijača sa tribina.