Grand Prix u Seulu
0

Poturak mečom protiv Arraba vraća samopouzdanje

Sarajevo-x.com
Dževad Poturak
Dževad Poturak
Jedan od najboljih K1 boraca u BiH, Dževad Poturak, posljednjih mjeseci zabilježio je četiri poraza, ali zahvaljujući njegovoj reputaciji borca koji se lako ne predaje, dobio je poziv za učešće na Grand Prixu u Seulu, gdje će naš borac imati prestiž borbu protiv Marokanca sa njemačkim pasošem, Chalida "Die Fausta" Arraba.

Za Poturka bi ovo mogla biti prekretnica u karijeri, a ukoliko pobijedi, vratio bi se na pobjedničke staze. Poturak je posljednje četiri borbe imao protiv svjetski poznatih K1 boraca, a u dva navrata pobjeda mu je, kako tvrdi, nepravedno oduzeta. Borio se protiv Rica Verhoevena, zatim sjajnog teškaša Alistaira Overeema, te Daniela Ghite i Raula Catinasa.

Posljednju dvojicu u dosadašnjoj karijeri je već pobijedio, ali u revanš mečevima sudije mu nisu bile nimalo naklonjene.

"Nije mala stvar stići iz BiH do mjesta gdje je to prije nekoliko godina izgledalo da će biti nemoguće, i onda je normalno da dođe i do poraza", kaže Poturak, koji iza sebe ima 59 borbi, od čega je zabilježio 44 pobjede uz 29 nokauta.

"Nakon borbe protiv Overeema, izgubio sam i od Verhovena u meču za koji nisam bio dovoljno fizički pripremljen, jer je došao ubrzo nakon borbe protiv sjajnog Nizozemca. Međutim, u borbama protiv Ghite i Catinasa slobodno mogu reći da mi je pobjeda ukradena. Oštećen sam, ali tu se opet vraćamo na činjenicu da ja dolazim iz BiH, gdje se gotovo i ne ulaže u K1 i gdje ja moram sam pronaći i finansije i sparing-partnere, te ostalo što ide u pripremama za jedan meč, dok moji protivnici nemaju nikakvih briga. Njihovo je samo da izađu u ring i odrade meč", objašnjava Poturak.

Protiv Arraba neće biti lako, s obzirom da se radi o vrhunskom borcu. Ipak, Poturak kaže kako se ipak nada pobjedi.

"Očekuje me težak meč i nije nimalo laka situacija. Arrab je bio među 16 najboljih boraca svijeta, a jednom se plasirao i među osam najboljih. Međutim, niko nije nepobjediv, a ja ću dati sve od sebe da dokažem kako u meni još ima snage za nove pobjede i da ponovo dokažem narodu u BiH kako sam kvalitetan borac", poručio je Poturak.