Završeno dvodnevno takmičenje
0

Poruke mira odaslane s Bjelašnice

Sarajevo-x.com
U nedjelju je na Bjelašnici održan i drugi dan skijaškog takmičenja u okviru Međunarodnog FIS kupa "Djeca za mir u svijetu". Organizator manifestacije je Sarajevski skijaški klub (SSK) koji je već 12 godina domaćin ovog evropskog takmičenja za djecu od 11-15 godina.

U konkurenciji FIS utrke bilo je 95 takmičara iz Bugarske, Crne Gore, Rumunije, Srbije i Bosne i Hercegovine. U nedjelju je održano takmičenje u slalomu. U kategoriji D1, pobjednici su Elvedina Muzaferija iz BiH i Georgi Okolski iz Bugarske. U kategoriji D2, prva mjesta su osvojili Nadya Blagojeva iz Bugarske i Haris Hodžić iz BiH.

Takmičenje u veleslalomu je održano jučer. Pobjednici u takmičarskoj kategoriji D1 su Elvedina Muzaferija iz BiH i Georgi Okolski iz Bugarske, dok su prva mjesta u kategoriji D2 osvojili Šejla Merdanović i Marko Šljivić, oboje iz Bosne i Hercegovine.

Predstavnici Sarajevskog skijaškog kluba osvojili su dvije medalje. Tea Gavrančić je osvojila treće mjesto u veleslalomu, a Emina Husić treće mjesto u slalomu.

FIS utrka "Djeca za mir u svijetu" se održava pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva. Manifestaciju su u petak naveče zvanično otvorili predsjednik kluba SSK-a Muris Pozderac i pomoćnik gradonačelnika Sarajeva Ramiz Kadić.

Zahvaljujući odličnoj organizaciji, porukama mira i velikom broju takmičara, ovo takmičenje je na Bjelašnicu tokom vikenda privuklo veliki broj posjetitelja. Takmičenje je zatvoreno svečanim proglašenjem pobjednika i podjelom medalja.