{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počinju prve sportske igre za osobe s intelektualnim teškoćama

F
4.10.2011. u 14:16
0
1
Počinju prve sportske igre za osobe s intelektualnim teškoćama
0
Počinju prve sportske igre za osobe s intelektualnim teškoćama
Udruženje za podršku osobama s intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo OAZA, u partnerstvu sa Specijalnom olimpijadom BiH, od 6. do 9. oktobra organizira sportsko takmičenje za osobe s intelektualnim teškoćama s područja BiH i regiona.
Na sportskim igrama OAZE i Specijalne olimpijade BiH više od 450 takmičara borit će se za medalje u nogometu, košarci, atletici, plivanju, stonom tenisu i boćanju.

Cilj takmičenja je promocija sposobnosti i mogućnosti osoba s intelektualnim teškoćama te njihovo uključivanje u lokalnu zajednicu.

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Igor Kamočaji na današnjoj pres-konferenciji je kazao da je Grad Sarajevo sa zadovoljstvom podržao ovaj projekt radi socijalne inkluzije i poboljšanja uvjeta života ljudi s intelektualnim teškoćama.

Sportske igre počinju u četvrtak u 18 sati svečanim defileom takmičara u dvorani ''Ramiz Salčin'' na Mojmilu.

Takmičenja u plivanju i atletici će biti održana u petak na Olimpijskom bazenu "Otoka" i Stadionu ''Asim Ferhatović Hase''. U subotu u dvorani ''Ramiz Salčin'' na rasporedu su takmičenja u košarci i stonom tenisu, a u nedjelju takmičenja u bočanju na bočarskom terenu Dobrinja i nogometu u dvorani ''Ramiz Salčin''.

Direktorica udruženja OAZA Adisa Pamuk je naglasila da Udruženje želi pokazati da osobe s intelektualnim teškoćama zaslužuju biti punopravni članovi lokalnih zajednica te da će oktobarske igre upotpuniti nedostatak sportskih aktivnosti za navedenu populaciju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: