Osuo paljbu
20

Pochettino: Son nije trebao dobiti crveni karton, ne znam šta se događa s VAR-om

N. K.
Mauricio Pochettino (Foto: EPA-EFE)
Mauricio Pochettino (Foto: EPA-EFE)
Tottenhamov trener Mauricio Pochettino nakon utakmice protiv Evertona komentarisao je tešku povredu Andrea Gomesa i istaknuo kako Son Heung-min nije zaslužio dobiti crveni karton.

"Užasno nam je žao. Bila je to stvarno loša situacija, Gomes je imao jako puno nesreće pri padu. Možemo mu poželjeti samo najbolje i naravno da smo potreseni zbog te situacije. Son je bio uništen, sve je bilo vrlo zbunjujuće. Bilo je puno napetosti, teško je ostati miran. Međutim, nakon što vidite situaciju na televiziji, jasno je kako to nikad nije bila njegova namjera i nikad nije bio spreman to učiniti", rekao je Pochettino.

Argentinac je poručio kako je nepošteno da za ovakav start neko dobije crveni karton.

"Mislim da su svi vidjeli situaciju. Ne možete se složiti s isključenjem Sona i mnogim stvarima koje su se događale prije. VAR mora pomoći sudijama. Ne znam šta se događa s VAR-om, ali umjesto da pomogne i presudi, stvara veću zbrku. Moramo pregledati snimke, VAR mora provjeriti akciju Sona i mora provjeriti penal. Mislim da naše sudije moraju izaći pred ekran i provjeriti, kao u ostalim ligama", rekao je Pochettino.

Podsjetimo, u 79. minuti utakmice između Evertona i Tottenhama (1:1) Son je napravio faul na Gomesu i zbog toga dobio crveni karton, a igrač Evertona je zaradio težak lom noge.