{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počeo Prvi internacionalni plivački miting "Mladi za mlade"

19.10.2012. u 18:18
0
4
Počeo Prvi internacionalni plivački miting "Mladi za mlade"
0
Na press konferenciji uoči početka Prvog internacionalnog plivačkog mitinga "Mladi za mlade" govorili su ugledni plivači iz regiona.
Evelin Avdić, trener PK Sporttime i jedan od organizatora, predstavio je pravila, discipline i nagrade mitinga. Nakon njega govorio je Borut Petrič, legenda jugoslovenskog plivanja i evropski šampion, a danas trener PK Jug-Dubrovnik i slovenske reprezentacije koji je izrazio zadovoljstvo prisustva na mitingu, kvalitetnoj organizaciji i sadržaju koji su organizatori priredili.

Miroslava Najdanovski, sjajna zvijezda plivanja koja iza sebe ima tri olimpijade i najkvalitetnije evropske i svjetske rezultate, istakla je da joj je ovo prva posjeta Sarajevu i nada se da će pored učešća u mitingu, upoznati i vidjeti ljepote ovog grada.

Ona će učestvovati u četiri discipline, 50 i 100 slobodno, 50 prsno i 50 leđno. Njen trener Branislav Kostić izrazio je zadovoljstvo boravkom u Sarajevu i učešćem na mitingu, te se nada dobri rezultatima i novim nadama plivanja naše regije.

Plivački miting otvorili su takmičari plivačkih klubova PK Stari Grad, Sporttime, GKVS Sarajevo, Jug Dubrovnik i PK Napredak, koji su se takmičili u disciplini 1500 metara slobodno, nakon čega je uslijedila ista disciplina na 800 metara za žene.

"Miting je počeo sa jako dobrom i pozitivnom atmosferom, takmičari su uzbuđeni i nadaju se dobrim rezultatima i svi zajedno teže ka jednom cilju, a to su dobri rezultati i novčane nagrade koje iznose 600 eura za prvo mjesto, 300 eura za drugo mjesto i 200 eura za prvo mjesto. Novčane nagrade obezbjedili BH telecom, kompanija MHS doo i Unicredit banka", saopćili su organizatori.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jesu li opravdane smjene trenera FK Sarajevo i FK Željezničar?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: