Spektakl
191

Pobjednici Red Bull Cliff Divinga: Podrška publike u Mostaru je uvijek sjajna

N. O.
Pobjednici Red Bull Cliff Diving takmičenja (Foto: E. M./Klix.ba)
Pobjednici Red Bull Cliff Diving takmičenja (Foto: E. M./Klix.ba)
Gary Hunt, Britanac koji nastupa za Francusku i Australka Rhiannan Iffland, pobjednici su finalnog takmičenja Red Bull Cliff Diving koje se šestu sezonu za redom održalo u Mostaru, a nakon zvaničnog proglašenja podijelili su svoje utiske o takmičenju i kišnim vremenskim uslovima u Mostaru.

Rhiannan Iffland danas je ostvarila desetu pobjedu za redom na Red Bull Cliff Diving takmičenju te je kazala kako je osjećaj zaista poseban, posebno jer je u Mostaru.

Otkrila je i kako ostvarivši 10 pobjedom za redom, takmičenje postaje lakše, manji je pritisak te je istakla koliko voli ono što radi.

"Vrijeme je bilo varljivo, imala sam sreće da kiša nije jako padala dok sam ja skakala, ali te stvari se dešavaju. Vrijeme je nešto što ne možeš kontrolisati, zato se treba fokusirati na ono što možeš kontrolisati", kazala je Iffland.

Istakla je kako je podrška publike u Mostaru uvijek sjajna: "Kad stojite gore na platformi u Mostaru gledajući ljude koji toliko vole ovaj sport - to vam daje toliko energije."

Kazala je i kako nema tajnog recepta za pobjedu, te kako smatra da će onaj koji se na dan takmičenja pokaže najsnažnijim i najupornijim i pobijediti.

"Mislim da sve to dolazi od mentalne snage tj. sposobnosti da izdržite veliki pritisak", rekla je Iffman.

Uzevši u obzir da se u Mostaru pobjednici mijenjaju skoro na svakom događaju, zaključila je da je ovo teška lokacija za skokove i takmičenje.

Pobjednik u muškoj kategoriji, Gary Hunt, kazao je kako nikad ne zna šta može očekivati od skokova te da je nivo jako visok, ali da je ostao dosljedan sebi.

Komentarišući kišne uslove kazao je da mu kiša nije mnogo smetala uzevši u obzir da je Englez po rođenju.

Istakao je kako je konkurencija bila teška, posebno posljednja runda te kako je pomno slušao rezultate i pogledao neke skokove.