sport
0

Pobjeda Crvene zvezde na otvaranju turnira Sarajevo Champions Challenge

Klix.ba
Peti međunarodni vaterpolo turnir, Sarajevo Champions Challenge 2013, a na kojem učestvuju Crvena zvezda (Beograd), Galatasaray (Istanbul), Jadran (Herceg Novi) i Jadran (Split) počeo je danas na Olimpijskom bazenu Otoka.

Gradimir Gojer je u ime pokrovitelja, Gradske uprave Grada Sarajeva, prigodnim govorom otvorio turnir. Turnir se igra po "liga sistemu“ i danas su odigrane utakmice prvog kola.

Utakmicom između aktuelnog evropskog prvaka Crvene zvezde i Galatasaraya je otvoreno takmičenje. Igrači turskog predstavnika su u prve dvije četvrtine dobrom igrom doprinijeli rezultatskoj neizvjesnosti, ali u trećoj četvrtini igrači Crvene zvezde preuzimaju inicijativu i povećavaju prednost, da bi rezultat na kraju glasio 16:9 (2:5, 7:3, 3:1 i 4:0).

Najbolji pojedinac u pobjedničkom sastavu sa tri postignuta pogotka, bio je Strahinja Rašović.

Ekipa Jadrana iz Splita u drugoj utkmici bila je bolja od istoimene ekipe iz Herceg Novog. Slavili su rezultatom 13:8 (3:3, 4:1, 4:2 i 2:2), a najbolji pojedinac susreta bio je Luka Vukić sa šest pogodaka. U poraženoj ekipi najbolji je bio Jovan Sarić sa tri postignuta pogotka.

Sutra su na programu utakmice:

15.00 Revijalna utakmica selekcija gradova Sarajeva i Banja Luke U-16

16.00 Revijalna utakmica selekcija gradova Sarajeva i Banja Luke U-18 17.30 Galatasaray : Jadran (Split) 19.00 Crvena zvezda: Jadran (Herceg Novi)