Superiorno do zlata
262

Veliki uspjeh bh. plivačice: Zerina Vrabac šampionka Mediterana

N. M.
Zerina Vrabac, mlada reprezentativka Bosne i Hercegovine u plivanju nova je kadetska prvakinja Mediterana.

Članica Plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva danas je superiorno osvojila zlatnu medalju na Komen kupu na Kipru u disciplini 100 metara delfin.

Četrnaestogodišnja bh. plivačica do najsjajnije medalje isplivala je sa vremenom 1:01.64, ostavivši iza sebe konkurentkinje iz Italije za više od jedne sekunde.

"Zerina Vrabac danas se pozicionirala na listu jednih od najvećih uspjeha bh. plivanja. Zlatnom medaljom potvrdila je epitet jedne od najtalentovanijih plivačica svog uzrasta i napravila odličnu najavu za budući period. Ponosni smo što je opravdala očekivanja, potvrdila formu i što je najvažnije uvjerila sviju da se možemo nadati i još višim dometima u budućnosti", rekao je Aldin Avdić, trener Plivačkog kluba Sport time.

Zerina Vrabac sutra će na Komen kupu u gradu Limasol imati priliku boriti se za novo odličje u disciplini 200 metar delfin.

Bh. boje na Kipru brani i Ajša Gušić, takođe članica Plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva, kao i Tajra Hrvačić (Šarks), Emina Čajić (GKVS), Ajna Huremović (GKVS), Vanja Kvočka (Olimp), Đorđe Tadić (22. April) i Uroš Obradović (22. April).