Ponovo uspješni
124

Sjajni plivači SPID-a nastup u Zadru krunisali s 15 medalja

N. K.
Foto: PK Spid
Foto: PK Spid
Na osmom tradicionalnom Otvorenom prvenstvu u paraplivanju održanom ovog vikenda u Zadru još jedan uspješan međunarodni nastup upisali su takmičari Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva.

Peteročlana ekipa Plivačkog kluba SPID, predvođena trenerima Ildom Kukuruzović i Amrom Arapović, u Hrvatskoj je imala 16 startova uz 14 oborenih ličnih rekorda.

U konkurenciji 165 takmičara iz 17 klubova iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske plivači SPID-a osvojili su 15 medalja od čega devet zlatnih, četiri srebrne i dvije bronzane.

Foto: PK Spid
Foto: PK Spid

Elmedina Đocaj u Sarajevo se vratila sa četiri zlatne medalje, a Lejla Sporišević sa tri.

Hena Godinjak osvojila je zlato i dva srebra, Ahmed Mašetić isplivao je do jednog zlata i bronze, a Kenan Kovačević bio je dva puta srebrni i jednom bronzani.

"Iza nas je veoma jako takmičenje gdje su nastupili između ostalih i plivači koji su imali zapažene rezultate na minulom Evropskom prvenstvu u Portugalu. Uz to veliki broj učesnika na takmičenju također pokazuje kvalitet ovogodišnjeg prvenstva u Zadru te smo s pravom izuzetno zadovoljni onim što su plivači SPID-a pokazali i ostvarili u Zadru. Nastup u Zadru bio je odlična provjera za miting 'Sarajevo open' koji nas očekuje idućeg mjeseca“, rekla je Ilda Kukuruzović.