Predstojećeg vikenda
72

Sarajevo domaćin mitinga "Plivački restart 2023", cilj je pokazati da su u vodi svi jednaki

D. P.
Stiže više od 500 takmičara (Foto: PK Spid)
Stiže više od 500 takmičara (Foto: PK Spid)
Na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu predstojećeg vikenda (7. i 8. oktobra) bit će održan međunarodni plivački miting Restart 2023 koji, između ostalog, ima za cilj pokazati da su u vodi svi jednaki.

Plivački klubovi Spid i Sport Time organizuju miting koji nije samo plivačko takmičenje, već i slavlje inkluzije i sportske strasti.

U Sarajevu će se takmičiti više od 500 plivača iz regiona i Evrope. Stižu takmičari iz deset evropskih zemalja, a sve kako bi proslavili raznolikost i inkluziju u sportskom svijetu.

Takmičenje će se održavati u dva dana prema FINA-inim pravilima, a koja su u skladu s pravilima plivačkih saveza BiH i FBiH. Tokom prvog dana takmičenje će se održavati u bazenu od 50 metara, dok drugog dana u bazenu dugom 25 metara.

Svaki takmičar će imati pravo nastupa u četiri discipline, a oni su razvrstani u grupe po vrijednostima prijavljenih isplivanih rezultata u posljednjih godinu dana.

Organizatori su pozvali sve ljubitelje plivanja i sporta u globalu te one koji vjeruju u snagu inkluzije da se pridruže ovom spektaklu i podrže hrabre plivače dok plivaju ka boljoj budućnosti.

Organizatori, plivački klubovi Sport Time i Spid, ponosni su na svoju posvećenost inkluziji i razvoju plivačkog sporta u regionu. Međunarodni plivački meeting RESTART 2023 je simbol njihove vizije o svijetu gdje svako ima priliku da zablista u bazenu.