Potreban joj odmor
1.8k

Lana Pudar: Finansije u ovoj državi su uvijek problem, ali ja to nikad nisam osjetila

H. H.
Foto: G. Š./Klix.ba
Lana Pudar i Alena Ćemalović (Foto: G. Š./Klix.ba)
Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (16) održala je konferenciju za medije nakon povratka u rodni Mostar na kojoj se srdačno svima zahvalila na velikoj podršci.
Ovo će biti ujedno jedino medijsko pojavljivanje Lane Pudar u ovom periodu jer će ona sa svojim najbližima nakon ovog događaja otići na zasluženi odmor kojeg nije imala od januara.

"Veliki pozdrav svima i hvala na aplauzu i što ste došli. Hvala i medijima koji su zaslužni što je moj rezultat odijeknuo u državi i van nje. Meni je sada prijeko potreban odmor i pomalo mi je dosta svega", kazala je Lana kroz osmijeh.

"Ova sezona je bila veoma naporna i duga, ali i uspješna. Zato hvala svim ljudima koji me podržavaju, mom timu, porodici i prijateljima", rekla je Lana, dodavši:

"Ne živimo baš u državi koja je dobrom stanju i finansije su uvijek problem, ali ja nikada nisam osjetila taj problem i veliko hvala svima zbog toga."

Poslije press konferencije na platou ispod Starog mosta, održat će se svečani prijem za sve institucije, firme, ustanove i pojedince koji su pomogli Lani i njegom klubu na putu do historijskog uspjeha.

Kako je potvrdio njen klub, Lana će propustiti Svjetsko juniorsko prvenstvo koje se održava u Peruu te ide na zasluženi odmor.

Lanin trener Damir Đedović i trenerica Alena Ćemalović također su se zahvalili svima na podršci, uputivši apel da se ubrza gradnja Olimpijskog bazena u Mostaru.

Kao glavni cilj u 2023. godini istakli su "čekiranje" vize za Olimpijske igre u Parizu, nakon čega se može fokusirati na naredna takmičenja.