Mostarci izašli na ulice
4.1k

Gledajte uživo veličanstveni doček Lane Pudar na platou ispod Starog mosta

H. H.
Lana Pudar ispod Starog mosta u Mostaru (Foto: G. Š./Klix.ba)
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Svečani doček najboljoj bosanskohercegovačkoj plivačici Lani Pudar priređen je večeras na platou ispod Starog mosta u Mostaru, a direktan prijenos događaja osigurao je BHT 1.
Doček 16-godišnjoj plivačici koja je nedavno postala prvakinja Evrope na 200 metara u disciplini delfin organizuje Sportski savez Grada Mostara i Klub vodenih sportova Orka, a na platou ispod Starog mosta okupio se veliki broj Mostaraca.
Na dočeku Lani će biti i gradonačelnik Mostara Mario Kordić koji će i zvanično objaviti da se u Mostaru počinje graditi olimpijski bazen, objekat o kojem Lana, ali i svi Hercegovci sanjaju već godinama.

U okviru dočeka održana je i konferencije za medije na kojoj je upriličen i svečani prijem za sve institucije, firme, ustanove i pojedince koji su pomogli rad Orke u prethodnom periodu.


"Ova sezona je bila veoma naporna i duga, ali i uspješna. Zato hvala svim ljudima koji me podržavaju, mom timu, porodici i prijateljima", rekla je Lana, dodavši:

"Ne živimo baš u državi koja je dobrom stanju i finansije su uvijek problem, ali ja nikada nisam osjetila taj problem i veliko hvala svima zbog toga", rekla je Lana u obraćanju predstavnicima medija.

Podsjetimo, Lana Pudar je osvojila zlatnu medalju u disciplini 200 metara delfin, te bronzanu na upola kraćoj dionici.