Bakljada na Starom mostu
15.5k

Lana Pudar dobila stan u Mostaru nakon što je ostvarila uspjeh karijere

H. H.
Bakljada na Starom mostu u čast Lane Pudar (Foto: G. Š./Klix.ba)
Bakljada na Starom mostu u čast Lane Pudar (Foto: G. Š./Klix.ba)
Gradonačelnik Mostara Mario Kordić uručio je ključeve stana u Mostaru našoj najboljoj plivačici Lani Pudar kao nagradu za fenomenalan rezultat i osvojeno zlato na Evropskom prvenstvu.

Mostar je večeras dočekao svoju evropsku prvakinju, mladu Lanu Pudar koja je sa 16 godina osvojila titulu evropske prvakinje na 200 metara delfin na Prvenstvu u Rimu.

Nakon konferencije za medije i obraćanja javnosti uslijedio je svečani prijem i dodjela priznanja, a svečanosti su prisustvovali i brojni političari.

Na samom kraju svečanosti, Kordić je Lani uručio plaketu, ali i ključeve stana, što je iznenadilo mladu Mostarku. U njenu čast na Starom mostu upriličena je i bakljada.

"Još nisam svjesna šta sam uradila, ali znam da mogu napraviti još više u nastavku karijere. Mogu reći da sam očekivala uspjeh na EP, jer to je bilo takmičenje koje sam ciljala. Mnogo mi znači podrška koju imam i nisam očekivala da ću sa 16 godina dobiti stan. Nadam se da će se bazen što prije početi graditi, jer ovaj grad i ja zaslužujemo to", kazala je Lana u izjavi za BHT 1.

Podsjetimo, Lana Pudar je osvojila zlatnu medalju u disciplini 200 metara delfin, te bronzanu na upola kraćoj dionici.