Osigurali joj i stan
531

Grad Sarajevo će Lani Pudar plaćati dva termina dnevno u Olimpijskom bazenu Otoka

M. G.
Lana Pudar
Lana Pudar
Bh. plivačica Lana Pudar iz Mostara, evropska juniorska, prvakinja u disciplini 100 metara delfin, nakon povratka iz Tokija dio svojih treninga moći će odrađivati i u Sarajevu.
Kako je rekla dogradonačelnica Grada Sarajeva Anja Margetić, s upravom bazena na Otoci osigurali su dva termina dnevno za nju i druge perspektivne plivače i plivačice.
"Sada će bazen dva puta u toku dana biti postavljen na 50 metara. Posebno mi je drago što sam iz budžeta Grada Sarajeva osigurala sredstva za Lanu i njenu ekipu. Sarajevo je olimpijski grad i mora biti srce olimpijskog sporta u BiH, privlačiti sportiste, osiguravati im uslove za napredak, koristiti svoju infrastrukturu i razvijati novu", napisala je Margetić na Twitteru.

Margetić je ovim putem čestitala našoj najboljoj plivačici i poželjela joj dobrodošlicu u Sarajevo riječima "cijela Bosna i Hercegovina, pa tako i Sarajevo, tvoja je kuća".

"Sretna sam i ponosna. Lana Pudar je napravila historijski rezultat za bh. plivanje. Posebno mi je drago što sam svojom novom pozicijom uspjela doprinijeti nastavku Lanine karijere. Naša Lana će nakon povratka iz Tokija svoju karijeru nastaviti dijelom graditi i u Sarajevu. Uspjeli smo, u saradnji s načelnikom Hasanom Tanovićem i predsjedavajućim OV Robertom Plešeom osigurati općinski stan u kojem će Lana sa svojim trenerima boraviti kada bude u Sarajevu", dodala je Margetić.

Podsjećamo, Lana Pudar je jučer osvojila zlatnu medalju na Evropskom juniorskom prvenstvu u plivanju. Također, osvojila je i dvije srebrene medalje na prvenstvu i to u istoj disciplini na 200 i 50 metara.