Takmičenje u Rijeci
300

Plivači PK Spid vratili se u BiH sa 14 medalja, oboreno 15 rekorda

Piše: M. N.
Plivači Plivačkog kluba Spid učestvovali su ovog vikenda u Festivalu plivanja u Rijeci u kojem je učestvovalo 115 takmičara iz Hrvatske, Slovenije i BiH. PK Spid je imao sedam takmičara koji su osvojili 14 medalja, a oboreno je 15 ličnih rekorda.

"BiH je dobila nova tri mala paraplivača koji su prošli regionalnu klasifikaciju, te dobili svoje klase. Svojim prvim zvaničnim i historijskim nastupima pokazali su da se na njih itekako može računati u budućnosti te da je paraplivanje BiH na prvom putu", naveli su iz PK Spid.

Paraplivači su osvojili tri zlatne, sedam srebrenih i četiri bronzane medalje. "Leptir bez krila" Ismail Zulfić osvojio je dvije srebrne medalje u leđnom plivanju. Njegov kolega Ismail Barlov osvojio je dvije zlatne, jednu srebrenu i jednu bronzanu medalju, dok je najmlađa učesnica takmičenja Kanita Šabanović osvojila bronzanu medalju. Harun Kapo osvojio je jednu bronzu i jedno srebro.

Njihov stariji kolega Damir Muratović vratio su se sa srebrom i bronzom, Muhamed Merdžanović sa srebrom, dok je Nermin Memić o kojem smo ranije pisali, osvojio zlato i srebro, te oborio seniorski državni rekord u plivanju delfin na 100 metara.