Uspješan nastup u Srbiji
0

VIDEO / Piloti paraglajdera iz BiH osvojili prvo mjesto na Zlatiboru

Klix.ba
Detalj sa takmičenja
Detalj sa takmičenja
Bh. ekipa pod nazivom "Grmljavina" osvojila je prvo mjesto na 2. ACC Ski Kupu Zlatibor 2013 koji je tokom proteklog vikenda održan u organizaciji paraglajding kluba "Cirus" na Zlatiboru (Srbija). U muškoj konkurenciji pobjednik je bio također iz BiH - Fikret Kadrić iz kluba Extreme Sport Sarajevo.

Na ovo para-ski takmičenje se prijavilo 40 takmičara iz Srbije, Crne Gore, Mađarske i BiH. Bilo je podijeljeno u dvije sportske discipline, skijanje veleslalom i precizno slijetanje paraglajderom na cilj. Na kraju takmičenja su se zbrajali ukupni poeni osvojeni u obje discipline.

Urađene su dvije trke u skijanju i samo jedna serija u preciznom slijetanju paraglajderom jer vremenski uvjeti nisu dozvoljavali više. Bh. tim je briljirao u obje sportske discipline i osvojio prvo i treće mjesto u pojedinačnoj konkurenciji te prvo mjesto u konkurenciji timova.

"Domaćin i organizator Miodrag Bujić - Bujke i PK Cirus su dokazali da su izvrsni organizatori, a još bolji domačini. Ovo je jedno od takmičenja koje ćemo dugo pamtiti, jer smo se odlično zabavili, skijali, letjeli i pokazali blagu prednost u odnosu na ostale takmičare iz regiona, jer treniramo u idealnim uslovima za paraglajding i skijanje, na olimpijskim ljepoticama Bjelašnici i Jahorini. Radujemo se sljedećim para-ski takmičenjima, a posebno onome koje bi se moglo održati naredne godine na Bjelašnici u organizaciji našeg kluba", naveli su iz kluba Extreme Sport Sarajevo.

Ekipu "Grmljavina" su činila četiri pilota-skijaša:

  • Fikret Kadrić - Extreme Sport Sarajevo
  • Mirvad Zenuni - Extreme Sport Sarajevo
  • Miroslav Vidojević - Paragliding Klub Romanija
  • Ahmed Likić - Klub ekstremnih sportova Perun Vareš

Druga bh. ekipa, "Munje", zauzela je 7. mjesto u ekipnoj konkurenciji, a sačinjavali su je:

Enis Hrnić - Extreme Sport Sarajevo Milutin Kusmuk - Paraglajding klub Romanija Davud Albahari