sport
0

Peti jubilarni skokovi s višegradske ćuprije

Sarajevo-x.com
U subotu, 9. jula, u Višegradu se održava međunarodna manifestacija "Skokovi s višegradske ćuprije" u organizaciji Turističke organizacije Višegrad.

Ove godine takmičenje slavi mali jubilej, održava se po peti put, tako da polako dobija renome prepoznatljive tradicionalne manifestacije, koja okuplja sve veći broj turista i posjetilaca.

Planirano je da na ovogodišnjem takmičenju učešće uzme tridesetak takmičara iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

  Organizator je i ove godine obezbijedio vrijedne nagrade za učesnike. Pobjednik takmičenja dobija 700 KM i pehar sa titulom najboljeg skakača u Višegradu za 2011. godinu, drugoplasirani takmičar dobija 500 KM a trećeplasirani 300 KM.

  Generalni sponzor ovogodišnje manifestacije je Hypo Alpe Adria banka. Pored nje pokrovitelji su i Opština Višegrad i  HE na Drini Višegrad, a medijski pokrovitelj je Radio Višegrad. 

Satnica manifestacije

16.00 Otvaranje manifestacije 16.30 Prva serija skokova

17.00 Druga serija skokova 17.30 Revijalni skokovi 18.00 Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada

Ove godine u Višegradu se po prvi put održava i manifestacija Višegradske moto staze, moto skup i gitarijada koja se održava od 8. do 10. jula u organizaciji Moto kluba "Power" iz Višegrada.

U subotu, 9. jula, nakon proglašenja pobjednika na takmičenju u skokovima, u Sportskom centru "Ušće" u Višegradu počinje takmičarski program gitarijade, a u 12 sati je zakazan koncert JU grupe.