sport
0

Mostar: U nedjelju skokovi sa Starog mosta

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Ovogodišnji tradicionalni skokovi sa Starog mosta u Mostaru održat će se u nedjelju, 31. jula, u 16 sati. Prijave za skokove otvorene su do nedjelje u 10 sati, kada će se obaviti ljekarski pregled svih prijavljenih takmičara, nakon čega će biti poznat konačan broj skakača, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Organizatori, kao i prošlih godina, očekuju oko 70 skakača u obje konkurencije (skokovi na glavu i skokovi na noge) iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Kosova, Bosne i Hercegovine.

Ove godine gost Kluba skakača Mostari bit će i četrdesetočlana ekspedicija skakačkog i ronilačkog kluba iz engleskog grada Southamptona, čiji bi jedan skakač trebao sudjelovati na takmičenju u Mostaru.

Po riječima glasnogovornika manifestacije Saše Oručevića, organizacijski odbor odlučio je da se ne ide u organizaciju koncerata na platou ispod Starog mosta kako bi se organizatori mogli koncentrisati na sportski dio priredbe, odnosno na same skokove.

Ovogodišnje skokove sa Staroga mosta direktno će prenositi TV1. U noći sa subote na nedjelju, tačno u ponoć, ova televizijska kuća direktno će prenositi i tradicionalnu bakljadu, reviju atraktivnih skokova iskusnih skakača s bakljama, kojom se zvanično otvara manifestacija visinskih skokova sa Starog mosta.