Sportske igre mladih
0

Pehar najboljim fudbalerima uručio Ivica Osim

Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Sportske igre mladih nakon regionalnih takmičenja u 10 bh. gradova i 11.000 učesnika, na finalu u Sarajevu dobile su i svoje pobjednike. Od 17. avgusta do 21. avgusta 960 dječaka i djevojčica iz 23 bh. grada, učesnici finalnih takmičenja u 10 sportova, boravili su u glavnom gradu BiH.

Pehar najboljim fudbalerima u kategoriji 1996. godište i mlađe, ekipi Poletarac iz Banovića, uručio je Ivica Osim, počasni predsjednik Sportskih igara mladih. Medalje najboljima uručio je gospodin Šefik Serdarević, pomoćnik generalnog direktora Lutrije BiH koja je generalni partner Sportskih igara mladih.

Drugoj smjeni učesnika finala FK Sarajevo priredio je iznenađenje. Naime, 500 mališana bili su gosti na utakmici FK Sarajevo - FK Velež, a velikim aplauzom pozdravili su ih i najvjerniji navijači ova dva kluba.

Haris Deliahmetović, predsjednik Organizacionog odbora Sportskih igara BiH nije krio zadovoljstvo što je boravak svih mališana protekao bez problema. "Reakcije djece, roditelja i trenera govore nam da smo uspjeli zadovoljiti njihova očekivanja. Dječiji osmijeh, sreća na njihovim licima, te druženje mališana iz cijele BiH, potvrda su uspjeha prvih bh. Sportskih igara mladih. Vidimo se i iduće godine.", poručio je Deliahmetović.

Pobjednici Sportskih igara mladih, njih 130, putuju već 22. avgusta na međunarodno takmičenje u Split. Upravo ovo putovanje jeste i nagrada za najbolje - besplatno mini ljetovanje u Splitu, u trajanju od 5 dana.

Pobjednici prvih bh. Sportskih igara mladih

Najbolji šahisti bili su Ena Topić, Aja Topić i Adnan Dizdarević iz Cazina te Evel Karalić iz Zenice. U badmintonu pobjedu su odnijeli Naida Hadžiahmetović iz Goražda, Ajla Sarić iz Bihaća i Mate Marušić iz Širokog Brijega. U stolnom tenisu najbolji su bili Amra Silić i Ajla Salkić iz Bihaća, Vedad Borić iz Sarajeva i Edin Gutić iz Tuzle. Među teniserima najviše pobjednika bilo je iz Zenice: Kanita Isaković, Lamija Čabro i Amar Kubat te Hamza Šantić iz Mostara. Najmlađi učesnici igrali su igru Između dvije vatre a najbolja ekipa bila je Ginko 3 iz Zavidovića.

Igrala se i odbojka na pijesku. Najbolji dječaci su iz ekipe Mello - Mostar, a najbolje djevojčice članice ekipe Mix iz Srebrenika. Među odbojkašima, najviše pobjeda odnijela je ekipa OK Mladost iz Brčkog, a među odbojkašicama ekipa Smeč - Lukavac.

Najbolji mali rukometaši su dječaci iz Ljubuškog, ekipa Izviđač, a najbolje male rukometašice dolaze iz Kozarske Dubice, ekipa Knežopoljka. U kategoriji starijih rukometaša, ekipa Bosna Prevent iz Visokog imala je najviše pobjeda, a među rukometašicama Mostarke iz ekipe Kosača odnijele su prvo mjesto.

I u košarci su igrane uzbudljive utakmice. Ekipa Milenijum iz Živinica odnijela je pobjedu u košarci za žene, a Mostarci iz ekipe Old Bridge pobjednici su u košarci za muškarce.

U fudbalu za žene pobjedu su odnijele članice ekipe SFK 2000 iz Sarajeva. Najbolji mali fudbaleri dolaze iz Livna, ekipa NK Troglav, a u kategoriji starijih fudbalera najviše pobjeda imala je ekipa Poletarac iz Banovića.