Sportske igre mladih u Sarajevu
0

650 malih fudbalera u trci za najbolje

Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Sportske igre mladih, nakon takmičenja u Goraždu i Bihaću, stigle su i u Sarajevo, gdje će se odvijati od 18. do 22. jula. U Sarajevu je učešće na Igrama potvrdilo 1.560 dječaka i djevojčica iz Sarajeva, Hrasnice, Ilijaša, Hadžića, Kiseljaka, Visokog i sa Pala.

Prvi dan Sarajevo je dobile svoje finaliste u odbojci na pijesku i šahu, a drugi dan bio je rezervisan za male fudbalere. 65 prijavljenih ekipa, odnosno 650 dječaka u kategorijama 1996. godište i mlađe i 2000. godište i mlađe igralo je utakmice na pomoćnim terenima Centra za sport i rekreaciju.

Najuspješniji pojedinci i ekipe učestvovat će na bh. finalu u Sarajevu sredinom avgusta, a za najbolje predstavnike Bosne i Hercegovine osigurano je besplatno mini ljetovanje u svojstvu učesnika regionalnog finala u Splitu krajem avgustu ove godine.

Utakmicama u malom fudbalu prisustvovao je i gospodin Emir Suljagić, ministar obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo, uz čiju podršku se i održavaju Igre u Sarajevu. Ovom prilikom, ministar Suljagić je izjavio kako će Vlada Kantona Sarajevo sa zadovoljstvom podržati i finalno takmičenje.

"U trenutku kada svi govorimo o maloljetničkoj delikvenciji, ovo je vrsta projekta koja našu djecu sklanja s ulice i nudi neke druge vrijednosti i ideale, te zbog ima našu nedvojbenu podršku", naglasio je Suljagić.

Učesnike Sportskih igara mladih u Sarajevu dočekalo je i malo iznenađenje pripremljeno od strane fudbalskog kluba Sarajevo. Jirži Plišek, šef stručnog štaba i fudbaleri FK Sarajevo Zoran Belošević i Nermin Haskić prisutnim mališanima podijelili su 500 karata za međunarodnu revanš utakmicu FK Sarajevo i SC Orebro koja će se odigrati na stadionu Asim Ferhatović Hase u četvrtak 21. jula 2011. godine u 19:00 sati.

Do kraja sedmice, Sarajevo će dobiti finaliste i u ostalim sportovima: uličnoj košarci, odbojci, rukometu, tenisu, stolnom tenisu, badmintonu i igri "Između dvije vatre".