sport
0

Papa Franjo primio talijanske i argentinske reprezentativce

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Vrhovni poglavar Katoličke crkve papa Franjo primio je u Vatikanu reprezentativce Italije i Argentine, koji će u srijedu u Rimu na Olimpicu njemu u čast odigrati prijateljski susret.

"Hvala vam svim što ste ovdje. Srećom, ovo je prijateljska utakmica, jer u suprotnom ne bih znao za koga bih navijao", rekao je papa Franjo, koji je Argentinac, no ima talijanskih korijena.

"Vi ste javne osobe i ljudi vas smatraju idolima. To je odgovornost koju nosite na svojim ramenima. Nikada nemojte zaboraviti ljepotu prijateljstva. Prije nego ste postali prvaci, bili ste "obični" ljudi, koji su bili humani prema svakome koga su upoznali", rekao je Papa, te nastavio:

"Klupskim čelnicima želim poručiti: Nogomet je sport, a ne biznis. To je jedini način da se nasilje izbaci iz ovog sporta. Molim se za vas, ali nadam se i da vi molite za mene kako bih iskreno i velikodušno mogao igrati moj 'sport'" zaključio je papa Franjo.

Talijanska i argentinska reprezentacija poklonile su vrhovnom poglavaru Katoličke crkve drvo masline, koje će nakon susreta biti posađeno u vatikanskom vrtu. Dar su mu zajednički poklonili kapiteni reprezentacija Gianluigi Buffon i Lionel Messi.