Nogomet
1

Buffon: Pokazali smo ponos, borbenost i potencijal

Totalsport
Gianluigi Buffon (Foto: AFP)
Gianluigi Buffon (Foto: AFP)
Selektor talijanske nogometne reprezentacije Cesare Prandelli bio je iznimno sretan nakon što su njegovi momci boljim izvođenjem jedanaesteraca osvojili treće mjesto na Kupu konfederacija.

Italija je, nakon što je 120 minuta utakmice završilo rezultatom 2-2, protiv prvaka Južne Amerike Urugvaja slavila s 3-2 nakon jedanaesteraca, te je na najbolji mogući način okončala nastup u Brazilu na "generalnoj probi" za Svjetsko prvenstvo koje će se u toj državi održati iduće godine.

"Ovo je bio i više nego pozitivan turnir, jer je ova ekipa pokazala veliki karakter. Nakon kompletne sezone prepune napora ovi su momci bili fantastični. Zaslužili smo ovaj rezultat i kroz cijeli smo turnir igrali sve bolje i bolje", rekao je Prandelli pa otkrio;

"Po prvi put u karijeri nisam znao šta ću. Čak je osam mojih igrača tražilo zamjenu u jednom trenutku. Bilo je teško, ali smo na kraju pokazali veliko srce. Moram istaknuti Gigija (Buffon) koji je još jednom pokazao kako treba braniti talijanski dres", zaključio je Prandelli.

Podsjetimo, Buffon je pri izvođenju jedanaesteraca Urugvajcima odbranio čak tri.

"Pokazali smo ponos, borbenost i potencijal u današnjoj utakmici. Bilo je jako teško igrati po ovoj vrućini svega nekoliko dana nakon teške utakmice protiv Španije. Svaka čast svim momcima", rekao je junak Buffon.

Dvostruki strijelac za Urugvaj, Edinson Cavani, gospodski je čestitao Azzurrima na pobjedi i osvojenom trećem mjestu.

"Svaka čast Italiji na sjajno odigranom turniru. Zaslužili su ovu pobjedu i treće mjesto", rekao je, ali nije želio progovoriti i o svojoj klupskoj budućnosti;

"Ne, nema razgovora o tome. Sve što kažem sada će biti krivo interpretirano. Šaljem svim poljubac u Napulju i Forza Napoli."