Međunarodni simpozij
3

Panelom o sportskom turizmu počeo program posljednjeg dana "Simposara"

FENA
Foto: Fena
Foto: Fena
Program trećeg dana Šestog međunarodnog sportskog simpozija "Simposar 2017" počeo je panelom o sportskom turizmu, te predstavljanjem turističke ponude Kantona Sarajevo i Svetog Martina.

Poznati italijanski novinar Luigi Riva danas će od 17:30 sati predstaviti knjigu ''Posljednji penal Faruka'', nakon čega će učesnici simpozija razgovarati o temi ''Fudbal i rat''. Na ovom panelu, pored novinara Rive, Senada Hadžifejzovića i Zdravka Reića, govorit će i nekadašnji nogometaši Refik Šabanadžović i Faruk Hadžibegić.

Prije svečnog zatvaranja Simpozija, bit će uručene nagrade najboljim ekipama, sportašima i sportašicama u BiH i regionu.

Simpozij je počeo u četvrtak, 26. oktobra premijerom dokumentarnog filma "Džajić" autora Sabahudina Topalbećirevića, a premijeri u kinu ''Meeting Point'' prisustvovali su brojni velikani domaćeg i regionalnog sporta, predstavnici Grada Sarajeva, te gosti i prijatelji Simpozija.

Jučer su održani paneli "Govor mržnje u sportu", ''Fair play'', te ''Sportisti u vrtlogu digitalnog nasilja", a na panelu o košarci govorili su slavna košarkašica Razija Mujanović i trener Bogdan Tanjević.