Komentari (135)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pocivaj u miru Vinko.
Koja je on lafcina bio. Dobar covjek, prijatelj.
Legenda odbrane Republike Bosne i Hercegovine! Slava i Hvala!
@SvetiPerun Bravo Sveti Debilu. Ide banana za pinoira.
R.I.P. Vinko Poginuo su za Bosnu i Bosanski san. Steta sto ga ne dosanjasmo do kraja. Ali polako ima i drugo poluvrijeme da ove srpske naciste naucimo pameti.
znači, lik proveo puna 2mjeseca u borbi i zaslužio sve ovo? (medalja za hrabrost?, orden zlatnog grba s mačevima?, zlatna policijska zvijezda?) pa šta je s ljudima koji su se pune 4godine borili? ko nas j3be, jel tako..? ili je ovo samo zato što se zove vinko a ne emir, mirza ili sl.
Razlika u jurisati na rov i cuvati i liniju. Vinko je obucen bio da za takve stvari a ti si obucen u tenama:) Poznavao sam covjeka. Pravi ratnik. Ti i ja smo vise za kuhara bili i sad bi ti da budes heroj i zlatnog ljiljana il znacku i penziju...nemre.
ne želim ni ljiljana ni bilo kakvu nagradu. ja sam u vojsku došao kao maloljetni dobrovoljac, čitav rat bio u interventnom vodu, nema linije u i oko sarajeva na kojoj nisam bio. 2puta ranjen u borbama, ne na ulici.. minusi me ne čude, poznato je da smo poremećeno i licemjerno društvo...
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Sav sam se najezio citajuci. Pocivaj u miru Vinko
sjećam se da smo kao dječaci imitirali ove ljudine specijalce pogotovo nakon spota vojnik sreće. i sad imam sliku negdje stojimo nas pet šest nabili humanitarne kutije od ulja na sebe kao lafo panciri. Bog valjda uzima najbolje tako i Vinka. Laka ti zemlja i svim poginulim Vikicevcima idolima
skrati mi klix komentar: idolima iz djetinstva
@siromah ja ti kažem kako smo mi specijalce doživljavali kao idole ne pričam o Merlinu
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
mogao je ovo, mogao je ono, al on je izabrao castan poziv i dao ono najvrijednije, dao zivot!! pokoj mu dusi.
@M84 j3bem i tebe i srpsku nejač, majmune..
Divan gest, svaka cast. Kad ce biti spomenik Bosku i Admiri, cuo sam da odredjeni iz SDP-a to koce, jer imaju veze sa Misom Cukom. Ne znal jeli ovo istina, bilo bi lijepo da i ovo neko pokrene.
a zašto njima spomenik? njemu što je izbjegao vojnu obavezu i htio pobjeći na četničku stranu? njoj što je bila glupa i pratila ga?
@NIDeeDIN ti stvarno misliš da bi on tek tako prošao kroz grbavicu? 1000% bi bio mobilisan, kao svaki 'pravi' srbin..
R.I.P. LJUDINO.
Jedan od najveci sinova nase nam drzave,nikad te necemo zaboraviti gazijo bosanska.
Moj Bake je bio u terzoru a ja sam uzivala u Zagrebu a kasnije u Turskoj
kRETENČINOO
@NedimSarajlija nemoj da gledas u ogldalo pa neces vidjeti KRETENCINU :):):)
Naježih se sav.
Cast je bilo poznavati te i druziti se sa tobom Hvala i vjecna ti slava
Pokoj vječni Vinku, zaslužio je spomen-ploču. Ali isto tako spomen-ploču zaslužuju i 102 poginula pripadnika sarajevske HVO brigada Kralj Tvrtko. Ali njima gradske vlasti već desetak godina ne dozvoljavaju gradnju spomen obilježja u Sarajevu. Zašto?
@Arsenal Royal Poture, nitko ništa ne traži za dezertere, njih treba kazniti. Međutim, ovdje je se radi o pripadnicima koji su pali u obrani Sarajeva. Zašto se njima brani spomen obilježje? Nikako mi nije jasno što je pravi razlog? To što su Hrvati, pa treba sakriti činjenicu da su i Hrvati ginuli za Sarajevo? Što su se borili kao pripadnici HVO? Ili je možda razlog naziv brigade K. Tvrtko? Valjda su umjesto našeg kralja trebali nositi okupatorska imena el fatih i el mudžahid kao jed. A RBiH.
@doboyopet Pa jeste sigurno multietnicko, a to sto nije u vecem obimu treba zahvaliti sramnom paktu iz Karadjordjeva, Milosevic Tudjman
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Za to vrijeme je Bake sjedio u kancelariji, a sad se sepuri.
Velika mi je čast bila sto već 3. god. ,učestvujem u ovoj manifestaciji i što sam od samog početka u projektu pravljenja spomenika velikom heroju Grada Sarajeva i Hrasnog brda.Slava ti veliki čovječe. SF-SN
Gledam ovo i jezim se. Tog 8. juna bio sam sam svojim TO Omer Maslic u proboju, dva metra od Vinka, koji je bio s Vikicevim specijalcima. U jednom momentu nas sedam, osam krenuli smo prema vrhu Ulice Milinkladska i onda, odjednom, pred nas su pocele padati crne kasikare, jedna za drugom, pet, sest komada! Tada sam ranjen u nogu i ruku, a kasnije su, vjerovali ili ne, pofatali neke babe koje su nam pobacale te bombe. Vinko je nesto kasnije poginuo od snajperskog hica..
@M84 pa vjerovatno su im ovi koji su ih kasnije ufatili, a to su bili vinkovi drugovi-Vikicevci, kupili bukete ruza da im se zahvale (a babe su pobacale, sto posto! )... Mrzim osvete, ali to je bio krvavi dan, puno ranjenih i poginulih... cak sam, allah mi je dragi svjdok, tog ljeta spasio svog komsiju i njegovu zenu, Srbe, od odvodjenja vojne policije Ramiza Delalica Cele, potezao sa rahmetli starim pistolje na njih (vojne policajce), oni na nas, ali smo ih spasili. I ponosan sam zbog toga..
@M84 Jadna serpska djecica, pardon nejac eto igrala se djeca bombicama a ko im ih dade vjerovatno agresor kao sto si bio i ti.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)