Divizija III B
151

"U Saraj'vo zlato stiže": Hokejaši BiH se večeras protiv Sjeverne Koreje bore za titulu na SP-u

E. B.
Foto: Hokejaški savez BiH
Foto: Hokejaški savez BiH
Hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine se večeras u Sarajevu protiv Sjeverne Koreje bori za titulu prvaka Svjetskog prvenstva Divizije III B.

Večeras će u 20 sati u Skenderiji naša hokejaška reprezentacija u posljednjem kolu Svjetskog prvenstva Divizije III B igrati protiv Sjeverne Koreje, a pobjeda nam garantuje zlato i odlazak u viši rang, Diviziju III A.

Naša reprezentacija se prije posljednjeg kola nalazi na drugom mjestu sa 10 bodova i 2 boda zaostatka od vodeće Sjeverne Koreje.

To znači da bi naša selekcija pobjedom nakon 60 minuta imala 13, a Sjeverna Koreja 12 bodova. Svi ostali rezultati znače da je Sjeverna Koreja prvak.

"Na samom zatvaranju prvenstva, jedna od najvažnijih karika našim seniorima bit će publika. Pozivamo sve da dolaskom u Skenderiju daju podršku našim Ledenim Zmajevima u ovom historijskom podvigu. Upravo bi historijsko zlato bilo najbolji uvod u proslavu nadolazećeg Dana nezavisnosti naše domovine", poručili su iz Hokejaškog saveza Bosne i Hercegovine, te dodali:

"Posebnost ovoj prilici daje i obilježavanje 40 godina od održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, a ovim hokejaškim turnirom Sarajevo zaključuje obilježavanje godišnjice. Nije li previše razloga za biti dio historije i slavljeničke večeri?

I, kako naši hokejaši pjevaju:

Ne zovi me majko više, za Bosnu ja danas dišem! Bosna historiju piše, u Saraj'vo zlato stiže!", naveli su iz HS BiH.