Htio pomoći djevojci
20

Proslavljeni bodybuilder preminuo u 35. godini, tješio djevojku pa saznao za oboljenje

D. P.
Annes je obolio 2022. godine (Foto: Instagram)
Annes je obolio 2022. godine (Foto: Instagram)
Slavni brazilski bodybuilder Cristhian Annes (34) preminuo je nekoliko sedmica prije termina za transplantaciju bubrega, a nakon što je dva mjeseca proveo u čekanju za operaciju.

Annes je bio jedan od najslavnijih brazilskih bodybuildera. Rođen je sa samo jednim bubregom, ali to mu nije smetalo tokom karijere sve dok nije na sasvim slučajan način otkrio da mu se zdravlje ozbiljno pogoršava.

Brazilac je saznao za oboljenje tokom rutinske analize krvi sa svojom djevojkom. Naime, njegova djevojka Wanna bila je prestrašena igle kojom je trebala vaditi krv, a bodybuilder je, kako bi je utješio, odlučio sam izvaditi krv i pokazati joj da to nije ništa strašno.

Međutim, ispostavilo se da Cristhianu Annesu jedini bubreg u tijelu otkazuje i ne radi pravilno. Prijavio se na listu čekanja za transplantaciju i prema riječima njegove djevojke Wanne, pomakao se na listi čekanja na 69. mjesto i trebao je za nekoliko sedmica dobiti novi bubreg.

No, nažalost nije ga dočekao i preminuo je 5. februara u 35. godini. Annes je na društvenim mrežama imao desetine hiljada pratitelja, a na Instagramu je imao oko 42.000 fanova koji su svakodnevno gledali njegovu nevjerovatnu tjelesnu građu.

S fanovima je dijelio svoje programe treninga i bio je uzor mnogima koji su se počeli baviti ovom vrstom vježbe.

Uz posao u teretani, Annes je također bio bodybuilder visokog nivoa i veoma priznat u Brazilu gdje je ostvarivao vrhunske rezultate.