U crnogorskom Kotoru
162

Mahir Beathouse ostvario svoj san: Završio je Half Ironman utrku i objavio kraj sportske karijere

E. B.
Mahir Beathouse (Foto: Instagram)
Mahir Beathouse (Foto: Instagram)
Poznati bosanskohercegovački muzičar Mahir Sulejmanović, poznatiji kao Mahir Beathouse, ispunio je svoj san i završio Half Ironman utrku "Ocean Lava Montenegro" u Kotoru.

Mahir je 24. aprila 2020. godine pao s balkona svoje porodične kuće u sarajevskom naselju Mahmutovac. Bio je u veoma teškom stanju, ali, se uspio oporaviti i poslije povrede je postigao brojne sportske uspjehe.

Kruna njegove karijere desila se proteklog vikenda kada je učestvovao na Half Ironman utrku "Ocean Lava Montenegro" u Kotoru.

Mahir, koji se uspješno takmičio u Svjetskom kupu u parabiciklizmu, se za Half Ironman mogao prijaviti samo kao dio štafete.

Mahir je vozio bicikl 90 kilometara, a da mu se ostvari san su se pobrinuli njegovi prijatelji Karlo Jularić koji je trčao 21 kilometar, dok je Boris Vuković plivao 1,9 kilometar.

Nakon što je uspješno završio utrku, Mahir je u emotivnom postu na Instagramu objavio završetak aktivne sportske karijere.

"Ljudi hodaju, pužu, bore se svako na svoj način, traže da utabaju put za sutra, da l' se zvao posao il' hobi! Nako dugo razmišljanja, polumaratona, maratona, ultra triatlona, borbe igrajući hokej na ledu, ljubav prema sportu koji me je ispunjavao mi je i donio i razne povrede i čekao sam šlag na tortu, a to sam i dočekao ovaj vikend. Imao sam želju učestvovati na Half Iromanu, a nažalost mogućnost je postojala da učestvujem samo u štafeti! Našao sam potporu Karla i Borisa koji su mi pomogli da ostvarim svoj san! Moj zid u mojoj gym sobi je pun, hvala svim ljudima na ljubavi koju su mi pružali sve ovo vrijeme! Ali došlo je vrijeme da kažem aktivnom sportu goodbye! 16 operacija je iza mene i svaki puta sam se vraćao", poručio je Mahir Beathouse.