Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Garry Kasparov, uzastopni svjetski prvak u šahu od 1984. do 2005. (255 mjeseci), nastupao je kao član Šahovskog kluba Bosna iz Sarajeva, predvodeći ga na putu ka tituli evropskog klupskog prvaka 20. novembra 1994. godine u Lionu
Ovi danas novinari ...ma uzas pa znate li se covjeku oduziti
Najveći šahista poslije Fišera.Međutim najljepši šah je igrao Nedžmedinov iako nikad nije bio svjetski prvak jer su ga komunjare opstruirale zato što je musliman.Treba pomenuti i najvećeg genijalca Mihaila Talja ,svjetski prvak ali je imao zdravstvene probleme pa nije češće osvajao titulu.
Kasparov je ljudina, uvijek je znao izabrati pravu stranu. Najbolji šahista svih vremena!
Sjećam se da sam pratio njegove rezultate, prvi i jedini put nekog da sam pratio ko igra šah. Tad nije bilo mogućnosti kao danas, pa sam morao gledati sve vijesti ili tražiti na teletextu. Internet dialup je kasnije došao!!!
Ljudina jeste, ali treba biti realan i reći da je Magnus Carlsen ipak najbolji šahista svih vremena. To nisam rekao ja, nego kompjuterske analize preciznosti partija.
Njegova zemlja rođenja nije Rusija, nego Sovjetski Savez, i to Azerbejdžan
A de nam malo o Bobby Fisheru napisite koju riječ
E djeco moja.... za vas istorija pocinje od pocetka instagrama...
Zamisli samo gdje bi Rusija bila danas da im je predsjednik Kasparov, a ne onaj izkompleksirani patuljak?
Imam i ja hrvatski pasos pa nisam terorista :D
Ovo mu je još jedna medalja
nikad ne zaboravimo koliko je kasparov ucinio za nas.
Bosanski prijatelj💪🏻
Kasparov svjetski prvak u šahu terorista, a Putin tratinčica. Ruski svjet je sve veći Mordor
Ne prilazi prozorima i jedi samo konzerve
Treba ispitati koliko u Hrvatskoj ima potencijalnih terorista
Plenković ,Milanović,Zovko....već sam nabrojao troje.
Znaci ubrzo ce i on biti pod zemljom …