Reprezentativac Hrvatske
131

Bubamara u debitantskoj sezoni ide na titulu u Premijer ligi, doveli su najveće pojačanje ove godine

E. B.
Kristijan Postružin (Foto: Futsal Dinamo)
Kristijan Postružin (Foto: Futsal Dinamo)
Malonogometni klub Bubamara je jučer doveo veliko pojačanje za novu sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine u futsalu. Bubamara će od ove sezone igrati elitni rang bh. futsala, a ovim transferom su već najavili šampionske ambicije.

U redove cazinskog kluba je stigao 28-godišnji hrvatski reprezentativac Kristijan Postružin koji je u karijeri pet puta osvajao prvenstvo Hrvatske i jednom prvenstvo Slovenije.

Postružin je u Bubamaru stigao iz prvaka Hrvatske Futsal Dinama, a ranije je igrao i za Alumnus, Santiago, Toulon, Uspinjaču, Nacional, Dobovec i Olmissum.

Za reprezentaciju Hrvatske odigrao je 44 utakmica i postigao 9 pogodaka.

Bubamara i Postružin su dogovorili saradnju do ljeta 2025. godine, a nakon potpisa Hrvat je rekao:

"Svidio mi se projekat koju su mi čelni ljudi kluba prezentirali. Klub ima šampionske ambicije, baš kao i ja i zbog toga sam izabrao Bubamaru. Navijačima mogu obećati borbu do posljednje sekunde utakmice. Vjerujem na kraju, ukoliko svi damo svoj maksimum, da ćemo zajedno slaviti i ispisati nove stranice klupske historije. Bubamara ja imala odličnu podršku u prethodnoj sezoni, a ja vjerujem da će tako biti i u novoj sezoni. Navijači su naš šesti igrač i njihova podrška će nam biti od velikog značaja", poručio je Postružin.