Za organizovane obilaske
0

Olimpijski park u Londonu otvoren za javnost

Totalsport
Osam mjeseci nakon završetka Olimpijskih igara u Londonu Olimpijski park u Stratfordu otvoren je za javnost, tačnije za organizovane obilaske.

Organizatori tvrde da je već prodato 23.000 ulaznica za obilaske tokom vikenda do 23. juna, a park će svečano biti otvoren u julu. S obzirom da je cijeli prostor još uvijek u izgradnji, tačnije dio sportskih objekata se trenutno pretvara u stanove, posjetitelji tokom obilaska dobijaju kacige i jakne izrazite vidljivosti.

"Obećali smo da ćemo ljudima dati priliku da se vrate u Olimpijski park čim to bude moguće i ne iznenađuje me da vlada veliko zanimanje Londončana za ovaj sjajni obilazak koji nudi pogled u preobrazbu parka", naglasio je gradonačelnik Londona Boris Johnson.

Preuređenje cijelog Olimpijskog parka koji je obogaćen vrtovima, školama, kafićima i raznim drugim sadržajima stoji oko 348 miliona eura. Dakako, u Olimpijskom parku će se i dalje održavati sportska takmičenja. Ali, dio objekata koji je korišten za lanjske Igre je srušen, a na njihovom su mjestu niknuli ili će tek niknuti drugi sadržaji.