Podrška sportistima
254

Olimpijski komitet BiH uručio vrijednu opremu golferima

Klix.ba
Olimpijski komitet BiH uručio opremu golferima (Foto: OK BiH)
Olimpijski komitet BiH uručio opremu golferima (Foto: OK BiH)
Izet Rađo, predsjednik Olimpijskog komiteta BiH, danas je Jasminu Selmanagiću, predsjedniku Golf asocijacije BiH, uručio sportsku opremu, a koja će biti podijeljena članovima četiri golferska kluba iz Sarajeva, Posušja i Zavidovića.

"Uručenjem opreme mi smo nastavili naše aktivnosti na podizanju kapaciteta članica Olimpijskog komiteta, a u cilju unapređenja i razvoja olimpijskih sportova u BiH. Olimpijski komitet već nekoliko godina realizuje ovakve društveno odgovorne projekte, kako bi omogućili svim sportistima da se nesmetano bave onim što vole, a to je sport", kazao je Rađo.

Selmanagić je naglasio da je zahvalan Olimpijskom komitetu BiH na opremi koju će golferi nositi na svim budućim nastupima u BiH i inostranstvu.

"Ovo je prvi put da smo se obratili Olimpijskom komitetu BiH, koji je podržao sve naše aktivnosti i dodijelio nam ovu divnu sportsku opremu koja će biti adekvatno podijeljena u četiri grada, prema broju članova golferskih klubova i igrača koji su aktivni u ovom sportu", rekao je Selmanagić.

Dodjeli opreme prisustvovali su i predstavnici golferskih klubova i to Sead Balić iz Sarajeva, Haris Mujanović iz Zavidovića, Tiho Parlov iz Posušja i Sanjin Radonja iz Sarajeva, kao i predstavnici takmičara i trenera Dejan Šaran i dr Jusuf Šabanović.