{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Olimpijska solidarnost započinje u Bosni i Hercegovini

12.9.2013. u 16:46
3
2
Olimpijska solidarnost započinje u Bosni i Hercegovini
3
Olimpijska solidarnost započinje u Bosni i Hercegovini
Ragbi savez Bosne i Hercegovine je napravio historijski uspjeh i kao stalni član IRB-a, Internacionalne ragbi asocijacije, prvi ostvario saradnju sa Međunarodnim olimpijskim komitetom i od Olimpijskog fonda solidarnosti dobio podršku za razvoj ragbija u Bosni i Hercegovinu, čime je pozdravljen povratak ragbija u program Olimpijskih igara.
Olimpijska solidarnost podržava Nacionalne ragbi Saveze u cilju razvoja vlastite strukture i stvaranja platforme za razvoj ragbija u njihovim zemljama, a imajući u vidu da Ragbi 7 debituje na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine.

Predsjednik IRB-a Bernard Lapasset je naglasio da ovaj historijski događaj istinski pokazuje pozitivan utjecaj uključivanja ragbi sporta u olimpijske sportove, što će neminovno dovesti do značajnog razvoja ragbi sporta u cijelome svijetu.

"Fantastično je da već u prvoj godini programa Olimpijske solidarnosti jedan od članova IRB-a, uz zajedničku akciju i podršku Olimpijskog komiteta BiH, dobije ovakvu priliku i realizuje je u korist ragbija", dodao je Lapasset.

Douglas Langley, menadžer IRB-evog razvojnog centra za Evropu, izrazio je ogromno zadovoljstvo zbog snažne saradnje Ragbi saveza BiH i Olimpijskog komiteta BiH, koja je usmjerena na razvoj ragbi sporta u BiH, a posebno ga raduje što se to čini kroz program Olimpijske solidarnosti

Predsjednik Ragbi saveza BiH Semir Mahić je naglasio: "Mi smo veoma ponosni i sretni što je IRB, najviše tijelo ragbi sporta na svijetu, prepoznalo našu želju i htijenje da unaprijedimo i omasovimo ovaj sport u našoj zemlji i da mu je pri tome omogućilo najsavremenije metode koje su danas poznate i primjenjive u ragbi sportu".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jesu li opravdane smjene trenera FK Sarajevo i FK Željezničar?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: