|

Olimpijska baklja EYOF-a na putu za Sarajevo u petak stiže u Banju Luku

Olimpijska baklja EYOF-a na putu za Sarajevo u petak stiže u Banju Luku
12
S
SRNA
31.1.2019. u 22:43
8
komentara
12

dijeljenja
Olimpijska baklja EYOF-a na putu za Sarajevo u petak stiže u Banju Luku
Najviši zvaničici Republike Srpske dočekat će sutra u Banjoj Luci olimpijsku baklju, koja je na putu ka Sarajevu, gdje će biti održan zimski Evropski omladinski olimpijski festival (EYOF) 2019, saopćeno je iz Ministarstva porodice, omladine i sporta RS-a.
Ministrica porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović izrazila je zadovoljstvo što će Vlada Republike Srpske biti domaćin i dočekati olimpijsku baklju i izrazila uvjerenje da će RS pokazati da ima kapacitete da ovakvo takmičenje organizuje na najvišem nivou.

"Vlada Republike Srpske je za EYOF 2019 izdvojila četiri miliona KM, od čega 2,5 miliona za infrastrukturu i 1,5 milion KM za organizacioni dio takmičenja. Borilišta su spremna, uslovi za održavanje takmičenja odlični i sigurna sam da će nam se sportisti koji dođu vratiti na sportske terene i kao turisti", navela je Davidović.

Davidović je naglasila da očekuje da će takmičenja proći u najboljem redu i da će brojni sportisti ponijeti najljepše uspomene sa ovog takmičenja.

Olimpijska baklja u Banju Luku stiže sutra u 15:00 sati, gdje će je dočekati najviši zvaničnici Republike Srpske i BiH, na prijemu koji će tim povodom biti održan u zgradi Vlade Republike Srpske.

EYOF 2019 biće održan od 9. do 16. februara u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, a učestvovat će sportisti iz više od 50 država, sa više od 1.100 takmičara i 750 članova delegacija nacionalnih olimpijskih komiteta.

Iz Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske podsjetili su da je olimpijski plamen na ovim prostorima gorio davne 1984. godine, te istakli da je ovaj događaj jedinstvena prilika da iz BiH u svijet ode najljepša sportska slika.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...