{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Oko 130 mladih atletičara iz osam zemalja na juniorskom takmičenju

F
18.9.2012. u 13:32
1
0
Oko 130 mladih atletičara iz osam zemalja na juniorskom takmičenju
1
Oko 130 mladih atletičara iz osam zemalja na juniorskom takmičenju
Foto: Stadion Asim Ferhatović Hase
Atletski savez Bosne i Hercegovine organizira Međunarodni juniorski atletski miting prijateljstva "Sarajevo 2012", koji će biti održan u petak 21. septembra na stadionu "Asim Ferhatović - Hase".
Trinaesti miting prijateljstva koji se već tradicionalno održava u glavnom gradu BiH, ove godine okupit će oko 130 mladih atletičara iz Bugarske, Francuske, Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Srbije, Turske i domaćina Bosne i Hercegovine, koji će se takmičiti u 16 disciplina.

Generalni sekretar Atletskog saveza BiH Mišo Pedalo rekao je danas na konferenciji za medije da je i ovogodišnji miting organiziran u jako teškim uvjetima te da organizatori imaju veću podršku od međunarodnih atletskih fondova nego od države BiH.

"Miting postoji od 1998. godine i svaki put kada ga organiziramo upuštamo se u malu avanturu. Srećom stekli smo ugled i tradiciju koje je prepoznala Evropska atletska asocijacija, bez čije podrške se vjerovatno ne bi smo upustili u organiziranje mitinga", istaknuo je Pedalo.

Dodao je da su od državnih organa podršku organizaciji mitinga pružili Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i Federalno ministarstvo kulture i sporta, a ove godine svoj doprinos je dao i NATO.

Tehnička organizacija sportske manifestacije povjerena je atletskim klubovima Sarajevo i Bosna, te Centru za sport i rekreaciju.

U program mitinga uvrštena je i utrka na 60 metara za djecu sa posebnim potrebama, čime se Atletski savez BiH pridružuje obilježavanju 24. septembra - dana osnivačice Specijalne Olimpijade Eunice Kennedy Shriver.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: