{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


OK BiH osigurao stipendije za potencijalne učesnike ZOI u Pyeongchangu 2018.

12.8.2014. u 12:17
0
1
OK BiH osigurao stipendije za potencijalne učesnike ZOI u Pyeongchangu 2018.
0
OK BiH osigurao stipendije za potencijalne učesnike ZOI u Pyeongchangu 2018.
Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine velikom upornošću i zalaganjem je uspio osigurati zavidne stipendije za tri rezultatski najkvalitetnija olimpijca – potencijalna kandidata za učešće na Zimskim olimpijskim igrama Pyeongchang 2018.
Stipendije su osigurane iz MOK-ovog fonda Olimpijske solidarnosti, na čemu je Olimpijski komitet BiH, u ime bosanskohercegovačkih sportista i sportskih saveza BiH, izuzetno zahvalan.

Naziv stipendije je "Interim školarina" i bit će operativna od 01. augusta 2014. godine što predstavlja neophodnu podršku sportistima gotovo četiri godine pred same Olimpijske igre.

Dobitnici stipendije su: Rudić Marko – alpsko skijanje, Laikert Igor – alpsko skijanje, Karišik Tanja – biatlon i ski trčanje. Visina mjesečne stipendije iznosi 1.000 USD (američkih dolara) i trajat će do početka Olimpijskih igara ukoliko rezultati takmičara, koji će se kontinuirano pratiti od strane MOK-a i Komisije za vrhunski sport OK BiH, budu zadovoljavajući.

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine će nastaviti sa iznalaženjem mogućnosti za dodjelu stipendija i drugim potencijalnim kandidatima za Zimske olimpijske igre Pyeongchang 2018. godine, iako u okviru svoje djelatnosti, kao nebudžetski korisnik i udruženje građana, OK BiH nije nadležan za finansiranje BiH sporta i sportista.

Finansiranje vrhunskih sportista i Olimpijskog komiteta BiH je u nadležnosti Ministarstva civilnih poslova BiH i nadležnih entitetskih ministarstava, saopćeno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: