Umjetničko klizanje
0

Održano "Otvoreno prvenstvo BiH 2011"

Sarajevo-x.com
U organizaciji Saveza klizačkih sportova BiH i Klizačkog kluba Bosna, a u sklopu obilježavanja 27. godišnjice održavanja ZOI u Sarajevu i proslave 30 godina postojanja kluba Bosna, u Sarajevu, u Olimpijskom kompleksu J.A. Samaranch (Zetra) 12. i 13. marta 2011. g. održano je međunarodno takmičenje u umjetničkom klizanju "Otvoreno prvenstvo Bosne i Hercegovine 2011". Na takmičenju je učestvovalo 94 takmičara iz 13 klubova i 5 zemalja (Austrija, Hrvatska, Slovenija, Srbija i BiH). Našu zemlju je predstavljalo 18 klizača iz 3 kluba (KKK Bosna, KKK Olimp i KKK Spin)

Takmičenje su svečano otvorili Premijer Kantona Sarajevo gosp. Fikret Musić i Ministar kulture i sporta, Ivica Šarić.

Predstavnici Bosne i Hercegovine su ostvarili zavidne rezultate i pokazali veliki napredak. Naš junior Amel Bureković se na svom zadnjem nastupu u ovoj kategoriji ponovo okitio zlatom.

U kategoriji Junior girls BiH nije imala predstavnika, dok su u kategoriji Novice zapažene rezultate postigle Arijana Tirak, Lejla Šehić i Umihana Šehbajraktarević sa osvojenim 7., 10. i 13. mjestom.

U Debs girls 1997 su solidan nastup imale Tamara Lukić (7.), Naida Kiso (8.), Ivana Malešić (9.), a u Springs girls su se istakle Alma Šehić sa 7. i Neira Kiso sa 10. mjestom.

Mlađe kategorije su nastupile prvog dana.

Sarah Džanović i Martina Kostić su se takmičile u kategoriji Cubs girls 2002 gdje su se plasirale na 9. i 10. mjesto. Među Cubs girls 2001 Tara Michelle Gliha je bila odlična 6.

U najmlađoj kategoriji Chicks girls 2004 Larisa Tomić, Maja Kostić, Lara Tankosić Kelly i Zara Husendžinović su imale odličan debitantski nastup osvojivši 5., 6., 7. i 8. mjesto. U kategoriji Chicks girls 2003,nastupile su Iman Hodžić i Sara Dedić koje su zauzele 11. i 12. mjesto.

Ovo prvenstvo je obilježio do sada najveći broj novih nada bh. klizanja što je siguren znak da bh. klizanje ima budućnost.