sport
24

Usvojen okvirni budžet za organizaciju EYOF-a 2017. u iznosu 6,2 miliona eura

Piše: N. J.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Prva sjednica Organizacionog odbora 13. evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF) 2017 održana je danas u Istočnom Sarajevu.

Kako je za Klix.ba potvrdio Saša Klepić, generalni sekretar EYOF-a 2017. sjednica je protekla na najbolji način te su usvojene sve tačke koje su se našle na dnevnom redu, tako da su u Organizacionom odboru zadovoljni sjednicom.

"Najvažnije tri tačke koje su usvojene jeste master plan EYOF-a 2017., rađen uz pomoć i podršku kolega iz Olimpijskog komiteta Srbije koji su imali ljetni EYOF 2007. godine, zatim usvojen je okvirni budžet za naredne tri godine u iznosu 6,2 miliona eura, te Izvještaj Izvršnog odbora EYOF-a", rekao je Klepić.

Pojasnio je kako usvojeni budžet zapravo organizacioni i tehnički, odnosno treba pokriti organizaciju Festivala, te sitne popravke i intervencije na borilištima, dok će drugim novcem biti finansirana izgradnja ledene dvorane, te rekonstrukcija drugih borilišta na kojima će se održavati takmičenja.

Naš sagovornik je dodao da u organizacionom smislu sve teče prema planu, da su formirana sva potrebna organizacijska tijela, kao i preduzeće EYOF doo.

Podsjetimo, Sarajevo i Istočno Sarajevo će u okviru EYOF-a u februaru 2017. godine ugostiti nekoliko hiljada mladih sportista iz cijele Evrope.