{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održan kongres biciklističkih saveza zemalja Balkana

S
Piše: Nedim Grabovica/Sarajevo-x.com
29.3.2012. u 16:16
0
3
Održan kongres biciklističkih saveza zemalja Balkana
0
Predstavnici biciklističkih saveza iz 12 zemalja regije su se okupili danas u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH u Sarajevu, gdje je održan kongres biciklističkih saveza balkanskih zemalja.

Zlatko Berbić, predsjednik Biciklističkog saveza BiH je istakao kako je cilj kongresa da se uopće sport na Balkanu digne na jedan viši nivo, a posebno biciklizam.

"Svima nam je cilj da napravimo jednu novu priču u koju ćemo uključiti biciklizam. Evo već iduće godine imamo najavu za održavanje Balkanskog prvenstva u mont-bikeu, a nadamo se da ćemo 2016. godine biti domaćin i Evropskog prvenstva u tom sportu", kazao je Berbić.

Na današnjem kongresu bi trebalo biti imenovano i novo predsjedništvo, kao i radna grupa koja će napraviti razvoj biciklističkog sporta u zemljama Balkana, a cilj je da za četiri godine BiH dobije nove olimpijce u biciklizmu.

Wojciech Walkiewicz, predsjednik Evropske biciklističke asocijacije, je naglasio da bi bilo dobro napraviti balkanski kalendar biciklističkih događaja, jer u svakoj državi na Balkanu je malo onih koji se bave tim sportom, tako da bi na taj način bila napravljena jača konkurencija. Kada bi, kako kaže, bilo više takmičara, i biciklizam na ovim prostorima bi dobio na značaju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: