sport
0

Odigrano četvrto kolo Vaterpolo lige KS

FENA
Četvrto kolo Vaterpolo lige Kantona Sarajevo odigrano je danas na Olimpijskom bazenu Otoka.

Prvi susret bio je rezervisan za kategoriju kadeta, gdje su snage odmjerili Orka i Torpedo. Uspješniji u ovom susretu bili su igrači Torpeda, koji su slavili rezultatom 13:8 (3:1, 1:2, 5:1, 4:4). Najbolji pojedinci bili su Dejan Đurović (Orka) i Faris Bota (Torpedo) sa po pet pogodaka.

U kategoriji mlađih juniora odigrane su dvije utakmice. U prvom susretu Akademija B je sa visokih 42:2 (11:0, 9:1, 10:1, 12:0) savladala ekipu Dabra. Ovo ujedno predstavlja i rekordan broj postignutih pogodaka u jednoj utakmici otkako se igra Vaterpolo liga KS. Najbolji pojedinci susreta i pobjedničkog sastava bili su Imad Fazlinović i Emir Šatara sa po osam postignutih golova.

Visoku pobjedu zabilježili su i igrači Torpeda protiv Orke - 29:1 (12:0, 5:0, 5:1, 7:0). Posebno su se istakli Dino Džehović sa osam i Mehmedalija Đipa sa šest pogodaka.

Akademija B i Mladost sastali su se u kategoriji juniora. Igrači Akademije su i ovaj susret odigrali na visokom nivou, slaveći rezultatom 28:10 (9:3, 5:3, 8:1, 6:3). U redovima pobjednika najbolji igrač bio je Haris Žilić sa sedam pogodaka, dok je kod Mladosti bolji od ostalih bio Faris Đugum sa četiri postignuta gola. Ovom pobjedom, Akademija B je već osiguralo prvo mjesto u kategoriji juniora, saopćeno je iz Olimpijskog bazena Otoka.