sport
56

Odigrani susreti 3. kola Vaterpolo lige KS

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Na Olimpijskom bazenu Otoka danas je odigrano treće kolo Vaterpolo lige Kantona Sarajevo. Odigrane su četiri utakmice za tri uzrasne kategorije.

U prvoj utakmici snage su odmjerili kadeti Akademije B i Torpeda. Igrači Akademije B dominirali su tokom cijele utakmice i na kraju slavili pobjedu od 14:4 (3:1, 5:2, 3:0, 3:1). Najbolji pojedinac susreta bio je Haris Hadžić (Akademija B) sa sedam postignutih pogodaka.

Prvi susret mlađih juniora, igrači Akademije B iskoristili su da očitaju pravu vaterpolo lekciju vršnjacima Mladosti. Rezultat na kraju utakmice glasio je 22:1 (5:0, 4:0, 7:0, 6:1) u korist Akademije B. U redovima pobjednika posebno su se istakli Dario Stjepanović sa pet i Imad Fazlinović sa četiri pogotka.

Jedan od najzanimljivijih susreta u dosadašnjem dijelu prvenstva odigran je između mlađih juniora Dabra i Orke. Izjednačena igra i rezultatska neizvjesnost obilježili su ovu utakmicu. Ipak, uz malo više sreće slavila je Orka sa 7:6 (1:2, 2:0, 2:2, 2:2). Bolji od ostalih bili su Hamza Bećirspahić iz Dabra i Benjamin Balić iz Orke sa po tri postignuta gola.

Torpedo i Mladost sastali su se u kategoriji juniora. Torpedo je bio bolji takmac, dominirao je tokom cijele utakmice i slavio sa 13:3 (3:0, 4:1, 3:1, 3:1). Dino Džehović i Tarik Kovač sa tri pogotka bili su najbolji igrači u redovima pobjednika, te igrači utakmice.

Naredno kolo na rasporedu je 23. marta.