Uspješna godina
46

Objavljen iznos: Hrvatska isplatila milione osvajačima olimpijskih medalja

D. P.
Hrvatski sportisti donijeli su ukupno 15 medalja u svoju zemlju (Foto: EPA-EFE)
Hrvatski sportisti donijeli su ukupno 15 medalja u svoju zemlju (Foto: EPA-EFE)
Hrvatski sportisti osvojili su ukupno 15 medalja na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Tokiju ove godine, a za to ih je država nagradila novčano sa 6.650.000 kuna.

Od tih 15 medalja, osam ih je osvojeno na Olimpijskim, a sedam na Paraolimpijskim igrama koje su održane u Tokiju ranije ove godine.

Hrvatska je ukupno svojim sportistima isplatila 6.650.000 kuna, odnosno preko 1.700.000 KM.

Osvajači medalja na Olimpijskim igrama podijelili su 4.252.000 kuna, dok su paraolimpijci podijelili ukupni iznos od 2.398.000 kuna.

"Naše sportašice i sportaši ponovno su nas oduševili ovo ljeto, donijeli nam puno radosti i učinili nas ponosnima te su ove državne nagrade samo jedan od načina skrbi za njih. Vlada RH je 2017. godine iznos ovih nagrada povećala za sto posto, a kontinuirano se brine i o svim segmentima sporta, od brige za vrhunske sportašice i sportaše, do ulaganja u sportsku infrastrukturu, velike sportske manifestacije te poticanje zdravstveno-usmjerenog tjelesnog vježbanja kod opće populacije. Mi ćemo i dalje činiti sve kako bismo sport adekvatno razvijali na svim razinama, a našim sportašicama i sportašima želim puno uspjeha u daljnjem radu te na treninzima i takmičenjima koja su pred njima", rekla je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, prenosi portal 24sata.hr.

Ukupni iznos koje je Hrvatska svojim sportistima isplatila u 2021. godini je 11.159.133,33 kn, odnosno skoro tri miliona KM.