sport
88

Obavljeno vaganje uoči turnira No Limit 8, spektakl u petak u Zetri

Piše: D. B.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Međunarodni turnir No Limit 8 bit će održan 11. marta u Olimpijskom kompleksu Zetra u Sarajevu, a danas je obavljeno vaganje u ilidžanskom hotelu Hollywood. Svi borci su zadovoljili kriterije.

Na turniru No Limit 8 učestvovat će osmorica boraca, četiri međunarodna i četiri bh. borca. Osim "borbi osmorice", publika će moći pratiti i glavni događaj ove manifestacije u kojem će se Dževad Poturak "BH Machine" boriti protiv poljskog borca Michala Tyrunskog i braniti titulu svjetskog prvaka po WAKO verziji.

"Organizacija teče u najboljem redu. Imamo dosta sjajnih boraca. Ja sam maksimalno spreman i ugasit ću ovog nesretnika. Moj protivnik je također spreman, dat ćemo dobru borbu. Nadam se da ću borbu završiti u prvoj rundi", izjavio je Poturak na vaganju.

Poljak je pokazao veliki respekt prema Poturku.

"Dževad je legenda, gledao sam ga i želio da ga pobjedim. Nadam se dobroj, jakoj borbi", izjavio je Tyrunski.

U četvrtfinalu turnira nastupit će bh. borci Denis Marjanović, Muamer Jugović, Igor Emkić i Dario Kadić.

Marjanovićev protivnik je Nikola Stošić iz Srbije, Kadić će se boriti protiv Rumuna Alexandara Negree, Jugovića čeka Luka Želežić iz Hrvatske, dok će Emkić odmjeriti snage sa Crnogorcem Bobanom Krušićem.

Programom su predviđene i Superfight borbe u kojima će nastupiti Erhan Deniz, jedan od najboljih boraca iz Turske, Elmir Mehić iz Bosne i Hercegovine, te drugi borci.

"Došao sam ovdje nakon tri godine pauze. Dževad mi je rekao da se moram vratiti sportu. Dva mjeseca sam trenirao i da sam spreman za svog protivnika. Vjerujem da će biti dobra borba, da ću se na pravi način vratiti u ring", izjavio je Deniz.

Program počinje u 20:00 sati.