NSBiH
33

NSBiH: Sloboda kažnjena s 5.000 KM, Sarajevo i Borac "lakši" za po 4.000 KM

Piše: O. T.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine pod predsjedavanjem Nermina Kljajića je na sjednici održanoj jučer (ponedjeljak) u Sarajevu rješavala disciplinska pitanja iz svoje nadležnosti, saopćeno je iz krovne kuće bh. nogometa.

Najveću kaznu dobila je Sloboda (5.000 KM), a visok iznos morat će platiti i Sarajevo i Borac (po 4.000 KM).

FK Sloboda je kažnjen u iznosu od 5.000 KM zbog kašnjenja u dostavljanju dokumentacije u postupku licenciranja za takmičarsku godinu 2017/18. BHT Premijer lige.

FK Borac mora platiti 4.000 KM kazne zbog propusta u organizaciji domaće utakmice 3. kola protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja, kao i zbog upotrebe pirotehničkih sredstava vlastitih navijača te isticanja transparenata s nesportskim sadržajem.

Istom mjerom kažnjen je i FK Sarajevo koji će platiti također 4.000 KM zbog propusta u organizaciji domaće utakmice 3. kola protiv GOŠK-a te zbog upotrebe pirotehničkih sredstava vlastitih navijača i isticanja transparenata s nesportskim sadržajem.

Kazne za 4. kolo dobili su Široki Brijeg i Željezničar. Širokobriježani su kažnjeni s 1.000 KM zbog isticanja transparenata s nesportskim sadržajem.

FK Željezničar će platiti kaznu u iznosu od 3.500 KM zbog propusta u organizaciji domaće utakmice protiv Borca, upotrebe pirotehničkih sredstava vlastitih navijača i isticanja transparenata s nesportskim sadržajem.

Ukupno pet klubova je kažnjeno zbog propusta u 3. i 4. kolu Premijer lige, a zbir svih kazni iznosi 17.500 KM.

Ovo je bila druga sjednica Disciplinske komisije NSBiH od početka nove sezone Premijer lige, a nakon prve sjednice najgore je prošao Zrinjski koji je kažnjen s 4.000 KM.